Josipa Lisac i Nenad Bach među dobitnicima priznanja HGU za 2017.

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. studenog 2017. - 11:31
Autor: 

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić "Josie" i posmrtno Mladen Magud dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije (HGU) za 2017.

Odluku o dodjeli tih godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2017. donio je Glavni odbor Hrvatske glazbene unije, priopćila je u srijedu ta unija. Za pojedinačna ostvarenja priznanjem su nagrađeni Josipa Lisac (Zagreb), Nenad Bach (Rijeka/New York) i Robert Funčić (Rijeka).

Pjevačica Josipa Lisac nagrađena je tim priznanjem u povodu 50. obljetnice umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Skladatelj, glazbeni producent i izvođač Nenad Bach nagradu je dobio u povodu 40. obljetnice umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni i promicanje hrvatske glazbe u svijetu.

U povodu četiri desetljeća umjetničkog rada i za doprinos glazbenoj sceni nagradu Hrvatske glazbene unije dobio je i skladatelj i glazbeni producent Robert Funčić.

Priznanje te unije za grupna ostvarenja za 2017. dobila je zagrebačka rock grupa Hladno pivo u povodu njezine 30. obljetnice.

Splitski gitarist i studijski glazbenik Mladen Magud (1963.-2016.) posmrtno je nagrađen priznanjem Hrvatske glazbene unije za 2017. za doprinos glazbenoj struci i hrvatskoj glazbi.

Priznanje za doprinos glazbenoj struci i promicanje hrvatske glazbe 2017. dobila je Jovanka Bukvić "Josie" iz Rijeke, voditeljica prodavaonice "Dallas", male riječke glazbene oaze.

Prepoznavanje rada i nagrađivanje članova te drugih koji pridonose razvoju struke dio je dugogodišnje prakse Hrvatske glazbene unije. U proteklih dvadeset godina - od 1997. do 2017. godine fizičkim i pravnim osobama posebno zaslužnima za ostvarivanje ciljeva te unije dodijeljeno je 160 nagrada.

Ovogodišnje nagrade dodijelit će se tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu 7. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, priopćila je ta unija.