IZVAĐENO DESETAK TONA OTPADA I SMEĆA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. travnja 2012. - 10:54
Autor: 

U sklopu Dana palnete Zemlje koji se obilježava svake godine 22.travnja SRD "Zubatac" u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i uz podršku niza javnih preduzeća i nevladinih organizacija, održalo je akciju čišćenja obale i površine mora u Kotorskom zalivu, na potezu od crkve Svetog Matije u Dobroti do naselja Muo.
Predsjednik Kluba sportskih ribolovaca „Zubatac" Ivan Krivokapić u izjavi za radio Kotor kazao je „Očišćeno je oko 15 % zaliva, a sakupljene su tone plastičnih boca, kesa, guma i metalnog otpada" - kaže Krivokapić i dodaje da je oko 70 učesnika akcije iz mora izvadilo i pet betonskih kanti za smeće i jednu klupu. Prikupljeno je oko desetak tona raznog odpada i smeća.

Po njegovim riječima, otpad je slika našeg odnosa prema životnoj sredini, a novu akciju čišćenja Klub sportskih ribolovaca "Zubatac" organizirati će u narednih desetak dana.
„Zubatac" je akciju realizirao u povodu Dana planete Zemlja, u saradnji sa ambasadom SAD u Podgorici, a podržali su je Javno preduzeće „Morsko dobro", Turistička organizacija, Javno komunalno preduzeće „Kotor", Planinarski klub „Vjeverica", Crveni krst Kotor, Eko-centar „Delfin", Centar za informisanje i savjetovanje mladih „Kompas" , preduzeće „Cogi" iz Kotora, navijački klub „Beštije", režiser Petar Pejaković i polaznici škole glume, Jedriličarski klub „Lahor" i volonteri.