PODRŠKA JEDRILIČARIMA JK “DELFIN”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 01. lipnja 2012. - 10:19
Autor: 

Kako bi podstakli nove poduhvate mladih jedriličara Igora Lesa i Matije Grabića iz Tivta, kompanija Adriatic Marinas podržala je jedriličarski klub "Delfin" sa 5.000 eura. Mladi jedriličari osvajaju i nižu uspjehe na regatnim poljima europskih takmičenja u klasi laser radial.
"Ovakva finansijska podrška nam je bila neophodna da bismo uspješno zaokružili sportsku jedriličarsku godinu i pokušali da osvojimo Europa Cup u plasmanu do 19 godina. Opredijeljena sredstva ćemo usmjeriti na takmičenje i kupovinu jedara i jarbola", kazao je trener JK "Delfin" Ilko Klakor.

U seriji regata Europa Cupa u Luganu, Igor Les je u generalnom poretku bio prvi, a njegov klupski kolega Matija Grabić treći, osvojivši i drugo mjesto u kategoriji do 19 godina.
"Trenutno smo 3. i 4. u Euroligi, od oko pet stotina takmičara iz čitave Evrope. Imamo još tri regate, i obojica imamo šansu da se plasiramo u prva tri", navodi Igor Les, koji ima priliku da bude i prvi na rang listi Europa Cup-a. "Omogućeno nam je da učestvujemo u jakim regatama, postavili smo ciljeve i dobrim rezultatom ćemo uvjeriti sportsku javnost i institucije, u naše mogućnosti i domete" dodaje jedriličar Matija Grabić.
Kompanija Adriatic Marinas i sportski klub Porto Montenegro nastaviće da pružaju podršku sportskim talentima Tivta, dajući doprinos daljim europskim i svjetskim uspjesima mladih sportista kaže se u u priopćenju.