"ORGULJE SU MOJA TERAPIJA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. lipnja 2012. - 12:34
Autor: 

Gost na valovima radio Dux-a, u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" bio je Vlastimir Dabović diplomirani defektolog surdoaudiolog, koji je rođen u Boki kotorskoj, a živi i radi u Beogradu. Gospodin Dabović je zahvalan sugovornik, jer pored toga što radi na rehabilitaciji djece s oštećenim sluhom u Kliničkom centru Zvezdara, on se bavi i opravkom orgulja, koje također i svira. Zbog toga možemo reći za njega da je i orguljar i orguljaš. On našim slušateljima otkriva razliku između ta dva pojma: "Orguljaši sviraju, a orguljari popravljaju orgulje".

Kao praktični vjernik Vlastimir je upoznao oce isusovce u Beogradu, koji su mu prenijeli umjeće opravke orgulja, ali i ljubav prema njima. "Prve orgulje, koje sam popravio imale su 20 registara. Radio sam ih dvije i pol godine. Imale su visinu od 5 m, širinu od 8 m, a dubinu od 4m", kaže naš sugovornik. Ističe nemjerljiv osjećaj zadovoljstva kada nakon dulje opravke i rada na orguljama one zasviraju na slavu Božju.
Nakon lijepog, ali i napornog posla u KBC-u "Zvezdara" odmar za dušu nalazi u orguljama, za koje kaže da su mu terapija.

Audio: Vlastimir Dabović