FESTIVAL OD RIČI U KORČULI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. kolovoza 2012. - 10:41
Autor: 

U Korčuli će se od 11. do 15. kolovoza održati manifestacija pod nazivom " Šušur! Festival od riči" u specifičnom ambijentalnom okruženju stare gradske jezgre gdje će se publici predstaviti književnici, putopisci i pjesnici iz regije koji u svojim djelima progovaraju o temi putovanja odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na otoku.
Festival će predstaviti autore i kroničare života te njihova zanimljiva svjedočanstva o bogatstvu kulturnog naslijeđa grada Korčule.

Među sudionicima će biti spisateljice Olja Savičević Ivančević, Ankica Tomić, Anela Borčić, bosanski pisac Muharem Bazdulja, dramaturg iz Srbije Jordan Cvetanović, pjesnici Marija Glavaš, Darko Šeparović i drugi.
U okviru festivala predstaviti će se i regionalni umjetnički projekt Laserski summit jeftine grafike.
Kako je kazala koordinatorica projekta Jana Dolečki, festival organizira grupa entuzijasta, zaljubljenika u Korčulu iz čitave regije, zajedno sa zagrebačkom udrugom kulturne akcije "Kula", a u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Ivan Vidali iz Korčule, Centrom za kulturu Korčula, Gradskim muzejom Korčula i Gradom Korčula.