STO GODINA TITANIKA NAJBOLJE UREĐENA BARKA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. kolovoza 2012. - 11:00
Autor: 

Tradicionalna fešta Bokeljska noć sinoć održana u akvatorijumu Kotorskog zaliva privukla je više desetina tisuća posjetilaca, koji su uživali u originalnim kreacijama dekorisanih barki. U defileu od muljanske rive do kotorske učestvovalo je 44 barki. Prvo mjesto pripalo je barci pod nazivom "Sto godina Titanika", drugo mjesto kreaciji "Sveti Matija", a treće "Motoru na vodi". Tako je odlučio žiri u sastavu Jasminka Grgurević, Mladen Lučić, Mirko Vičević, Goran Petrović i Slavko Mandić. Kreacije su nagrađene novčano pa je prva dobila 1500 €, druga 1000 €, treća 500 €.
Tradicionalno je priređen veliki vatromet , a fešta se zatim preselila na trgove i pijacet starog grada.

Organizatori Bokeške noći 2012. ove godine uspjeli su odlično osvjetliti dio akvatorija kojima su se kretale barke tako da su brojni posjetioci uz muziku i jedinstveni vizuelni ugođaj uživali.
Bokeljsku noć organizirali su Centar za kulturu "Nikola Đurković" Turistička organizacija grada Kotora, dok je pokrovitelj manifestacije bila Općina Kotor.
Bokeljsku noć svečanost na moru Kotorani su počeli organizirati krajem 19.stoljeća, a ostalo je zabilježeno da su joj prisustvovali 1938.godine engleski kralj Edvard i 1959.godine predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito.