KONCERT TEREZE U PRIJESTONICI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 31. kolovoza 2012. - 10:18
Autor: 

Manifestacija „Ljeto u Prijestonici"koja je tokom proteklih mjeseci plijenila pažnju brojnih stanovnika crnogorske Prijestonice, ali i znatnog dijela gostiju iz drugih gradova i inostranstva, biće okončana velikim koncertom Tereze Kesovije na Ljetnjoj pozornici.
Prvi nastup hrvatske muzičarke pred cetinjskom publikom nakon 26 godina, je 1.rujna subota u 20 časova, na Letnjoj pozornici uz besplatan ulaz za sve posjetioce. U toku su i posljednje pripreme za koncert koji organizira Prijestonica Cetinje i gradska turistička organizacija.

- Cetinje je grad koji je u mom srcu iz mnogo razloga. Zbog svega toga, jako se radujem predstojećem nastupu u crnogorskoj Prijestonici - poručila je hrvatska glazbenica pred subotnji nastup. Tokom proteklih dana, za koncert Tereze Kesovije vladalo je izuzetno interesovanje – ne samo sa Cetinja, već i iz ostalih crnogorskih gradova.
Kesovija je na Ljetnjoj pozornici Cetinja nastupala 8. kolovoza 1986. godine, tokom manifestacije „Cetinjani svom gradu" - koja je te godine obnovljena, upravo u sklopu programa „Ljeto u Prijestonici". Tom prilikom, koncert je imao humanitarni karakter, s obzirom da je cjelokupan prihod bio namijenjen Fondu za otklanjanje posljedica poplava koje su Cetinje zadesile u veljači 1986, a Kesovija je nastupila pred oko 4.000 posjetilaca.