60. GODINA POMORSKOG MUZEJA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. rujna 2012. - 10:38
Autor: 

Povodom proslave 60 obljetnice rada Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor u ponedeljak 17.rujna u 20 sati u crkvi Sv. Duha biće uručene nagrade „Merito Navali" i priznanja zaslužnim građanima. O Pomorskom muzeju kroz vrijeme govorit će ravnateljica muzeja mr. Mileva Pejaković Vujošević, dok će u muzičkom dijelu programa nastupiti klapa „Bokeljski mornari".
U 21 sat u zgradi Pomorskog muzeja - Palača Grgurina biće otvorena izložba „Zavjetni darovi Kotorske biskupije: nakit i medalje XVI-XX st." Izožbu će otvoriti Branislav Mićunović ministar kulture u Vladi Crne Gore.

Izložbom Zavjetnih darova Kotorske biskupije Crna Gora se uspješno predstavila prije dvije godineu Veneciji u prestižnom prostoru čuvene Nacionalne biblioteke Marciana. Ovo je prilika da naši sugrađani i turisti vide dio te izložbe koja je izazvala veliku pozornost italijanske javnosti.
Pomorski muzej Crne Gore Kotor je nastao je iz zbirke bratovštine Bokeljske mornarice davne 1880. godine a od 1952. godine svoja vrata je otvorio za turiste i posjetioce u palači "Grgurina".