ŠPILJARSKA GOSPA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. rujna 2012. - 11:14
Autor: 

U malom napuštenom selu kotorskog zaleđa Špiljari juče je proslavljena Gospa od sedam žalosti. Pred malim brojem vjernika i turista koji su se zatekli u selu Svetu misu u crkvi Svetog Juraja služio je dobrotski župnik don Ante Dragobratović. Organizator dogadjaja u Špiljarima je dipl. ing. Milenko Franavić Dakan koji je organizovao i obezbjedio čašćenje nakon proslave.
Selo Špiljari se nalazi u zaleđu kotorskih zidina, do njega se stiže starim putem kanicama - serpentinama - koje je napravila Austrougarska kako bi povezala zaleđe i Kotor. Osim ovim putem do sela se može stići i kroz kotorske zidine, tako da veliki broj turista prilikom posjete tvrđavi spusti se preko Špiljara nazad do Kotora - Tabačine.

Prilikom jučerašnje posjete sreli smo brojne turiste koji su nam kazali kako su oduševljeni jedinstvenim pogledom na dio Kotora i Boke ali su isto tako iznanđeni kako cijeli prostor nije valoriziran u turističke svrhe. Da bi osjetili jedinstveni doživljaj panorame, Pestingrada, puta, sela, crkve, krajolika, pogledajte našu fotogaleriju.