GOSPODARSTVENICI CRNE GORE U ŠIBENIKU

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. studenog 2012. - 10:28
Autor: 

Gospodarski forum izaslanstva Crne Gore i Šibensko-kninske županije, održan je u utorak u Šibeniku. Na skupu u Gradskoj knjižnici, na kojem se okupilo 20 predstavnika crnogorskih tvrtki i gradova, predstavljeni su gospodarski potencijali, a razmotrena je i mogućnost ostvarivanja gospodarske suradnje- javlja Radio Šibenik..
Ivan Saveljić, predsjednik Privredne komore Crne Gore tom prilikom je kazao „Ovo su teška ekonomska vremena, mi se moramo organizirati, surađivati, zajednički nastupati. Imamo toliko sličnosti, počevši od europskih integracija, do ekonomskog sastava, sličnosti u stupnju razvoja. Vi ste, doduše, tu malo odmakli, a mi slijedimo vaš primjer. To je jedan niz osnova na kojima moramo i trebamo graditi daljnje odnose. Ovaj put smo susrete podredili dvama segmentima. Ovdje smo doveli određen broj ljudi koji se bave vinarstvom u Crnoj Gori i nadam se da ćemo imati daljnje susrete na temu maslinara, ribara i tako dalje.

Druga značajnija tema je posjeta vašem sistemu zona, gdje mi tek krećemo i ovdje smo doveli određeni broj predstavnika raznih crnogorskih općina koji bi htjeli da pogledaju taj vaš koncept i da vide kako to funkcionira."
Petar Škender, predsjednik Županijske komore Šibenik, ističe kako su pojedina poduzeća iz županije već uspostavila dobre poslovne odnose u Crnoj Gori.
Delegacija privredne komore Crne Gore je tijekom jednodnevnog posjeta Šibeniku posjetila je poslovnu zonu „Podi" tvrtku CroNoMar i nedavno otvoren Pomorski Inovacijski centar - iNavis.
Prilikom susreta s predstavnicima CroNoMara, čelnici crnogorskih gradova I tvrtki saznali su kako je došlo do suradnje Grada Šibenika i norveškog Ministarstva vanjskih poslova na projektu uspostave Pomorskog Inovacijskog Centra u Šibeniku, koje prednosti ovakav tip projekata nosi kako Šibeniku tako i Hrvatskoj, koliko realizacija projekta pridonosi daljnjem gospodarskom razvitku Šibenika, te na koji način CroNoMar danas kroz iNavis daje potporu poduzetnicima u unapređenju i daljnjem razvitku poslovanja. Dosadašnji postignuti rezultati I planovi budućeg širenja bili su temelj razgovora izmedu CroNoMara I delegacije iz Crne Gore na temu mogućih zajedničkih projekata.
Iskustva norveških partnera kroz CroNoMar u Hrvatskoj zasigurno će pomoći predstavnicima gradova Crne Gore u pristupu projektima međudržavnih suradnji.

Foto: Vijesti Šibenik