ŽIVA AKTIVNOST U MARINI PORTO MONTENEGRO

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. prosinca 2012. - 10:29
Autor: 

Iako je već dobrano zašla u zimu koja je sa nautičko-turističkog stanovišta prilično mrtva sezona, marina Porto Montenero u Tivtu dobro je popunjena. Trenutno je u Porto Montenegru zauzeto izmedju 80 i 85 odsto svih vezova, a menadžment tog nautičkog centra svakog mjeseca priredjuje i niz raznovrsnih aktivnosti kako bi duge zimske dane i noći uljepšao i učinio interesantnim za svoje goste – prvenstveno članove posada mega jahti koje zimuju u Tivtu.

Za nautičare, posjetioce marine ali i za najširi krug javnosti, menadžment Porto Montenegra tako će u toku prosinca prirediti jedriličarsku regatu, turnir u skvošu, izlete do Podgorice, biciklističku turu od Tivta do Starog Bara, te niz koncerata, koktela i zabavnih večeri. Posadama jahti koje zimuju u Tivtu, od početka sječnja do kraja travnja na raspolaganju će biti i besplatno korišćenje skijaške kolibe Porto Montenegra u Kolašinu.
Odmah nakon novogodišnjih praznika počeće i radovi na proširenju kapaciteta tivatske marine za koje su završeni pripremni istražni radovi ispitivanja sastava morskog dna, a privodi se kraju i administrativni postupak dobijanja neophodnih dozvola i saglasnoti. Predvidjeno je da se do kraja 2013 produže postojeća mula I, II i III te napravi još 120 novih vezova.
Zbog radova na proširenju marine, drugi po redu medjunarodni Nautički sajam koji će u Porto Montenegru biti priredjen početkom svibnja, umjesto u tzv. velikom mandraću na mulu III gdje je održan lani, dogodine će biti premješten bliže naselju, u tzv. mali mandrać i dio obale ispred zgrade „Teuta" i hotela „Regenet" koji je u izgradnji.
Audio: kapetan Tomo Katuric

Audio: Danilo Kalezic, PR Porto Montenegra

Audio: ZANIMLJIVOST