DANI JAPANSKE KULTURE U KOTORU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. prosinca 2012. - 10:19
Autor: 

Veleposlanstvo Japana u suradnji sa Općinom Kotor, Centrom za kulturu "Nikola Đurkovic', Japanskom fondacijom i Crnogorskim narodnim pozoristem.organizira "Dane japanske kulture u Kotoru" 13. i 14.prosinca.
U sklopu programa biće održani "Dani japanskog filma u Kotoru – Japanska ljubavna hronologija". Biće prikazana tri japanska filmska ostvarenja.

U gradskoj galeriji 13.prosinca četvrtak, sa početkom u 19 sati predviđeno je otvorenje izložba japanskih nihon-ga slika i japanskih nishijin-ori pojaseva i lutaka, nakon čega će veleposlanik Japana Tošio Cunozaki svečano uručiti: „PRIZNANJE AMBASADORA JAPANA GRADU KOTORU" za iskazanu solidarnost nakon Velikog zemljotresa istočnog Japana ožujka 2011. U kinu „Boka" biti će prikazan film „Legenda o Geniju".
14.prosinca petak, biće prikazan film „Zašto da ne" u 17 sati a film „Izvan ovog svijeta" u 20 sati. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Filmski program je obogacen prezentacijom o aktivnostima drustva I ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana" iz Beograda čiji će članovi u press sali Kulturnog centra "Nikola Đurković" održati predavanja i radionice prema sledećem rasporedu:
13.prosinca – 14 sati - Uvod u japansku popularnu kulturu u 16 sati Harajuku radionica
14.prosinca – 14 sati - Manga japanski strip u 16 sati Manga radionica
Ulaz za sve radionice i predavanja je slobodan