VANDALI NA DJELU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. prosinca 2012. - 12:32
Autor: 

Sinoć se u Donjoj Lastvi desio vandalski čin. Naime, na automobilu Zvonimira Dekovića, predsjednika Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum", koja je osnivač Dux radija, pričinjena je značajna materijalna šteta. Nepoznati počinitelj je nožem izrezao sve četiri gume i oštetio lak na automobilu.
O ovom vandalskom činu Deković je za naš radio izjavio:

"Nažalost, moram ustvrditi kako je ovaj događaj moguće jedino sagledati iz ugla političke netrpeljivost i mog angažiranja u hrvatskoj zajednici. Dakle, ne postoji osoba u Tivtu, niti bilo gdje drugdje koja bi u odnosu na mene mogla biti motivirana bilo kojim drugim razlozima. Osobe koje se u svojoj državi ne osjećaju politički, moralno i ekonomski slobodne, a uz to su još i osobno nesposobne, često puta su prisiljene odrađivati i ponižavajuće radnje. Budući ovaj čin ne možemo okarakterizirati kao vandalski, kao pokušaj otuđivanja bilo čega iz automobila, jedini razlog jest jasno poslana poruka, i to ne po prvi put.
Zbog osjećaja osobne nesigurnosti vjerujem da će oni koji su zaduženi za rasvjetljavanje ovakvih događaja izaći s konkretnim imenima, a frazu kako je istraga u tjeku, slušam, na osobnu žalost, već previše dugo kada je u pitanju hrvatska zajednica.
Siguran sam da će biti poduzete i dodatne radnje kako bi se ovaj čin, evidentne političke prijetnje, rasvijetlio, te će, osim što su dvojica saobraćajnih policajaca ustvrdili ono što je u prijavi navedeno, biti poduzete još neke istražne radnje."