POPIS SVETIONIKA U NAUTIČKOJ PUBLIKACIJI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. siječnja 2013. - 15:26
Autor: 

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je nedavno, po prvi put u svojoj i 65-oj godini poistojanja i rada i po prvi put od sticanja nezavisnosti Crne Gore, objavio i nautičku publikaciju “Popis svjetala crnogorske obale Jadranskog mora i Skadarskog jezera.”
Ova publikacija nezaobilazna je za sve koji plove obalnim morem Crne Gore i Skadarskim jezerom, a sadrži tehničke podatke i opise karakteristika ukupno 58 svjetionika i obalnih pomorskih svjetala na Crnogorskom primorju i 8 svjetala na Skadarskom jezeru.

Uz stručnu suradnju i u sunakladništvu sa Upravom pomorske sigurnosti iz Bara, novi “Popis svjetala” je izrađen prema svim međunarodnim standardima, rezolucijama i preporukama, a cilju poboljšanja sigurnosti plovidbe na moru i jezeru. “Popis svjetala” je napisan dvojezično, na crnogorskom i engleskom jeziku.
“Publikacija je namijenjena svim pomorcima, vlasnicima plovila (jahte, jedrilice, čamci i slično), kao i onima koji iz rekreativnih i turističkih razloga borave na crnogorskom dijelu Jadranskog mora i Skadarskog jezera.”- saošteno je tim povdom iz Sektora za hidrografiju HMSZ Crne Gore.                                                                                                           
S.L.