KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE OD 14.- 24.VELJAČE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. siječnja 2013. - 10:43
Autor: 

Kotorske zimske karnevalske fešte, održaće se u periodu od 14.do 24.02.2013g. kada će se održati tradicionalni kotorski karneval, sa početkom u 14 sati.
Ova viševjekovna manifestacija ima za cilj povezivanje kulturne baštine i turističke ponude, ukazivanje na bogato kulturno naslijeđe i kulturne manifestacije na području Boke, promociju Kotora i Crne Gore.
Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena animaciona manifestacija koja se tradicionalno održava na području kotorske općine u veljači mjesecu, a datira od kraja XIX stoljeća.

Manifestacija predstavlja bogatstvo duha i umijeća kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz zemlje i inostranstva. U njoj učestvuju sve starosne i socioprofesionalne kategorije stanovništva, grupisane prema svojim interesovanjima, kulturnim i stvaralačkim potrebama i mogućnostima.
U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva.
Ove godine planiran je bogat program – biranje kapa karnevala, dječiji hepening, karnevalska papalada, klapsko pjevanje, dječiji maskenbal, koncert pod maskama, abrum, modna revija karnevalske šminke, škaljarsko veče, a na dan spaljivanja karnevala 24.02.2013g. na glavnom gradskom trgu zabavljaće Vas, uz mediteransku muziku, poznati muzički sastav.
Detaljan program ovogodišnjeg Zimskog kotorskog karnevala biće objavljen 1.02.2013.g.
Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ , suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Općina Kotor.