VATERPOLO - HRVATSKA BEZ ZAVRŠNOG TURNIRA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. veljače 2013. - 13:18
Autor: 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je bez plasmana na završni turnir Svjetske lige nakon što je u susretu četvrtog kola A skupine izgubila u Kotoru od Crne Gore 5:6 (1:1, 1:1, 0:3, 3:1).
Dva kola prije kraja natjecanja Hrvatska ima šest bodova, dok je Crna Gora prva s nedostižnih 12 bodova.
Budući da samo prvo mjesto iz svake skupine vodi na završni turnir, Hrvatskoj je trebala pobjeda i to s četiri gola razlike kako bi nadoknadila minus tri (10:13) iz prve utakmice u Zagrebu. Međutim, olimpijski pobjednici iz Londona ne da nisu dostigli zaostatak, već su upisali poraz. Nakon dvije izjednačene četvrtine, ključnim se pokazala treća dionica u kojoj su domaćini stvorili tri gola viška što 'barakude' nisu uspjele nadoknaditi.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je dvostruki strijelac Paulo Obradović, dok su po jedan pogodak zabili Maro Joković, Sandro Sukno i Anđelo Šetka. Crnu Goru je predvodio Aleksandar Ivović s dva pogotka.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija posljednje četiri godine je osvajala medalje na završnim turnirima Svjetske lige. Prošle godine smo osvojili zlato, 2011. i 2010. bronce, a 2009. srebro.