CRNA GORA KAKVU ŽELIM

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. ožujka 2013. - 10:52
Autor: 

U Crnoj Gori sprovode se nacionalne konsultacija o razvojnim prioritetima nakon 2015. god., u okviru globalne kampanje "Svijet kakav želimo 2015." koju podržavaju Ujedinjene nacije. Cilj globalne kampanje je uključivanje građana iz svih krajeva svijeta u stvaranje razvojnog plana koji će se nadovezati na aktuelne Milenijumske razvojne ciljeve. Riječ je o prvim konsultacijama te vrste u povjesti u kojima u stvaranju razvojnih politika, osim vlada, direktno učestvuju i građani.
Crna Gora je jedna od 65 zemalja koje su UN odabrale za sprovođenje nacionalnih konsultacija. UN proces sprovodi se u suradnji sa brojnim partnerima, sa zajedničkim ciljem da čuju glas građana - njihove brige i prioritete, kao i njihove predloge za rješavanje prepoznatih problema i izazova.

Nevladina organizacija "Expeditio" iz Kotora poziva sve zainteresirane da uzmu učešće u konsultacijama u oblasti zaštite životne sredine koje su dio širih tematskih konsultacija o razvojnom putu Crne Gore nakon 2015. godine.
Konsultacije namijenjene svim zainteresiranima iz javnog, nevladinog i biznis sektora primorskih općina održaće se u hotelu "Vardar" u Kotoru u četvrtak 7.ožujka od 11 do 14 sati. "Direktnim uključivanjem građana u dijalog o zajedničkoj budućnosti, u globalnoj kampanji UN i partneri nastoje da iskristališu kolektivnu viziju bolje budućnosti" - kaže se u pozivu "Ekspedicija". Više informacija putem telefona 032 302 520 ili imejla office@expeditio.org.
Direktnim uključivanjem građana u dijalog o njihovoj budućnosti, UN i partneri nastoje da zajednički iskristališu kolektivnu viziju bolje budućnosti.