HRVATI POZVANI DA SE SLOBODNO IZJASNE - OŠTEĆENI BILBORDI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. ožujka 2011. - 12:30
Autor: 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je svoje sunarodnjake koji žive u Crnoj Gori da se bez straha i slobodno izjasne kao Hrvati na predstojećem  Popisu stanovništva kako bi očuvali svoj identitet. Bilbordi u Baru i Tivtu, sa sloganom “HRVATI SMO“ “GOVORIMO HRVATSKI“ već su prve noći oštećeni. Jasna poruka putem bilborda postavljena je  u svim gradovima Crne Gore u kojima žive Hrvati.
Popis stanovništva koji će se provesti u Crnoj Gori od 1. do 15. travnja dobija karakteristike prave političke kampanje. Sve nacionalne skupine  su već organizirano krenule u kampanju pozivajuci putem raznih medija svoje sunarodnjake da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

" Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore će svoju aktivnost nastaviti priprmljenom strategijom, koristeći i druge medije kako bi pozvali svoje sunarodnjake da se slobodo izjasne bez straha" izjavio je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Miroslav Franović.
Premijer Crne Gore Igor Lukišić gostujući na drzavnom radiju kazao je da predstojeći popis  za njega predstavlja ozbiljno statističko istraživanje te da svi građani  trebaju da se slobodno izraze o svim pitanjima ali nažlost dolazi do zloupotrebe i poltizacije.
Prema popisu iz 2003 godine u Crnoj Gori kao Hrvati izjasnilo se 7062 stanovnika sto čini 1,05 procenata od ukupnog broja stanovnika. Prema poslednjem popisu Hrvata u Tivtu je 2761 u Kotoru 1842, Herceg-Novi 831, Podgorici 734, Baru 268, Nikšiću 139.
Audio: Miroslav Franović predsjednik HNV CG