VJEVERICE, BEŠTIJE I ZUBATAC - ČISTE ZALIV

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. travnja 2013. - 10:37
Autor: 

U sklopu obilježavanja Dana Planete Zemlje - 22.travnja, planinarski klub "Vjeverica", ribarski klub "Zubatac" i NVO "Beštije-Kotor" organiziraju čišćenje Kotorskog zaliva u subotu 20.travnja sa početkom u 9 sati. Okupljanje je kod glavne kotorske pošte.
Pozivamo Vas da dođete svojim prevoznim sredstvima kako bismo obezbijedili prevoz i za one koji ga ne budu imali. Akcija počinje od Orahovca, priprema i dogovor kod starog Hrasta na ulazu u Orahovac. Plan je da se podijeljeni u tri grupe raspoređene u pojasu od Svetog Stasija do Bajove kule. Za sve učesnik biće obezbijeđene zaštitne rukavice, alatka i vreće za smeće.

Splav kompanije „Cogi" opet će biti dostupan kao i barke. Nakon akcije koja bi trebalo da se završi oko 13 sati, sprema se mala zakuska na ponti u Orahovcu.
Pozivamo sve volontere, ljubitelje grada Kotora i Boke da se pridruže akciji. Motiv i ove akcije je uključivanje savesnih građana/građanki sa ciljem promoviranja ekološke inicijative čišćenje naše životne sredine.
Uz nas su u ovoj ideji kao velika podrška: Turistička organizacija Kotora, Javno komunalno preduzeće Kotor, Općina Kotor i Luka Kotor, kao u medijski sponzori.
Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, javite se na neki od sljedećih brojeva: 067/261 944 Patricia, 068/794 867 Dragan, 069/ 683 249 Goran.
Kaze se u zvaničnom pozivu planinarskog kluba „Vjeverice"