NAJAVLJEN 31. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE

Time to read
2 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 29. travnja 2013. - 16:31
Autor: 

Sajam nautike jedna je od najatraktivnijih manifestacija koju organizira „Jadranski sajam" a.d. Budva, kontinuirano bilježi rast interesovanja izlagača i posjetilaca – priopćeno je danas na pres-konferenciji u Tivtu povodom predstojećeg 31- medjunarodnog Sajma nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju.
Domaćin sajma koji traje od 1. do 5. svibnja, drugu godinu za redom, biće tivatski nautički centar Porto Montenegro.

„I ovogodišnja smotra nastavlja trend rasta ove sajamske manifestacije i realizuje namjere organizatora da se„Nautic Show" pozicionira kao vodeća manifestacija nautičke industrije na istočnoj obali Jadrana. U vremenima kada se nautička industrija suočava sa brojnim izazovima, a nautičke priredbe u okruženju bilježe pad aktivnosti i broja izlagača, sa zadovoljstvom možemo istaći da ovogodišnji „Nautic Show" u Tivtu bilježi rast broja izlagača i plovila od 10 posto u odnosu na 2012. godinu. Dugogodišnje iskustvo „Jadranskog sajma" u organizaciji sajamskih manifestacija i sadržaji marine Porto Montenegro očito predstavljaju uspješno partnerstvo, koje obezbjeđuje rast i pozitivne trendove."- kazao je direktor „Jadranskog sajma" Budva Rajko Bujković.
On je precizirao da je učešće na 31. Nautic Show-u do sada potvrdilo 27 kompanija iz Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke i Crne Gore. Pored plovila svih kategorija, od gumenjaka, pomoćnih plovila, plovila za sport i zabavu, motornih brodova, jedrilica, radnih plovila, katamarana, kompanije učesnici-sajma, će prezentovati brodske i vanbrodske motore, servisne usluge, nautičku opremu, škole jedrenja i drugih sportova na vodi, čarter usluge i popularne nautičke časopise.
Menadžer marine Porto Montenegro Nikola Banović naglasio je da se ove godine sajam priredjuje na novoj i znatno atraktivnijoj lokaciji nego što je to bio slučaj lani- izlagači će naime, prostor dobiti u centralnom dijelu Porto Montenegra – na mulu 2 i tzv.malom mandraću ispred objekta „Tara".
"Uz plovila i nautičku opremu poznatih svjetskih brendova na atraktivnoj lokaciji, u samom srcu marine i naselja, ovogodišnja manifestacija nudi i kvalitetan program zabavnog i sportskog karaktera. Meteo najave pokazuju da nas tokom trajanja sajma očekuju odlični vremenski uslovi, tako da vjerujem da će manifestacija biti odlično posjećena."- istakao je Banović.
PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić istakao je da su organizatori pripremili i izuzetno bogat prateći program sajma.
„Svečano otvaranje manifestacije će se održati 1.svibnja u 11 sati na Venice Square-u Porto Montenegra, a posjetioci iz čitavog regiona koji prvosvibanjske praznike provode na moru, imaće priliku da 1. i 2.svibnja vide izložbu „Pogled kroz periskop" o bogatoj istoriji podmornica na istočnom Jadranu, u Zbirci pomorskog nasljeđa. Pravi doživljaj Crne Gore biće priređen drugog dana Sajma u konceptualnoj radnji AM/PM, uz nastup gitarskog dua Bulatović – Nikčević, poznate melodije iz Crne Gore i degustaciju domaćih proizvoda i medovače."- kazao je Kalezić dodajući da Porto Montenegro Yacht Club od 2. do 4. maja organizuje match-race regatu nove flote Blue 26 jedrilica.
„Takmičenja počinju svakog dana u 11 sati i odvijaće se u atraktivnom akvatorijumu Bokokotorskog zaliva. U petak, 3. svibnja dodjeljivaće se nagrada za najljepši brod sajma u organizaciji Nautičkog Magazina.
Takmičenje u jednom od najpopularnijih novih vodenih sportova u svijetu, Stand-Up Paddle (SUP) održaće se četvrtog dana manifestacije, 4. svibnja u 11 časova. Radno vrijeme 31. Nautic Show-a za posjetioce je svakog dana od 1. do 5. svibnja od 10 do 19 časova, a cijena ulaznice je 2 eura.
Siniša Luković