U TIVTU OTVOREN 31. MEDJUNARODNI SAJAMA NAUTIKE

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 02. svibnja 2013. - 0:00
Autor: 

Tridesetak plovila svih vrsta i veličina od malih gumanjeka do 21-metarske motrne jahte, bogata ponuda vanbrodskih motora, vodenih skutera, opreme za jahte i marine, karakteristika su 31. po redu medjunarodnog Sajma nautike i opreme za kamping, sport i rekreaciju „Nautic Show", a koji je danas počeo u tivatskoj marini Porto Montenegro u organizaciji te i kompanije „Jadranski sajam" Budva.
„Veliko nam je zadovoljstvo što se ovako prestižna sajamska manifestacija održava u Tivtu. Već lani kada je sajam prvi put održan u našem gradu, potvrdilo se da sjajna sinergija između višedecenijskog iskustva firme „Jadranski sajam" Budva i prelijepog ambijenta Porto Montenegra daje odličan rezultat . Već je ove godine sajam nutike u Tivtu veći nego lani, dok to nije slučaj sa sličnim manifestacijama u regionu. Ubijedjen sam da će sajam nautike u Tivtu i kompleks Porto Montenegro učiniti da ponuda Crne Gore kada je nautički turizam u pitanju, stalno raste i bude sve atraktivnija."- kazao je, otvarajući „Nautic show", gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš. Direktor marine Porto Montenegro Toni Braun naglasio je da uspješan nautički sajam i veliki broj posjetilac koji su se okupili u tivatskom nautičkom centru, najavljuje odličnu ljetnju turističku sezonu.

„Ovaj sajam je svojevrsna posveta najvišim standardima i ponudi nautičke industrije što pokazuje i prisustvo brojnih lokalnih i internacionalnih izlagača sa najboljim što karakteriše moderna plovila za sport i rekreaciju."- kazao je Braun dodajući da će sajam koji traje do 5.svibnja, obilježiti i bogat niz pratećih dogadajaja – promocija, regata, koktela, koncerata i izložbi.
Dvadeset i sedam izlagača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke, Rusije i Holandije na moru u akvatorijumutzv.malog mandraća i na mulu 2 Porto Montenegra, kao i na kopnu, izložili su tridesetak plovila – od malih gumenjaka, preko glisera, fishermana, do jedrilica i motornih jahti. Najveći i najskuplji brod na sajmu je 21,3 metra duga motorna jahta tipa „princess dominator 660" koja košta 1,3 miliona eura. Na sajmu su izložena plovila poznatih brendova poput „Hanse", „Elana", „Yamahe", „Bavaria", „Princess", „Sessa marine", „Beneteau", „Jeaneau", „Seadoo", „Zodiac", „Maestral", „Reful", „Lipari", tu su brodski i vanbrodski motori „Yamaha", „Mercury", „Honda" i „Volvo penta", plejada pratećih proizvoda za marine i jahte, brodske elektronike, kozmetike i dodatne opreme. Pored brodova, izloženi su i automobili i skuteri „Pežoa", „Tojote" i „Leksusa". Medju izlagačima na sajmu su i tivatske firme „Navar", „Una" „Prento Yacht Assistant" i tivatski Fakultet za mediteranske poslovne studije.
„Nautic Show" u Tivtu već na otvaranju okupio je veliki broj posjetilaca a medju onima koji su se okipili na glavi mula 2 u VIP zoni bili su i ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović, otpravnik poslova veleposlanstva Slovačke u Crnoj Gori František Lipka i načelnik Generalštaba VCG, viceadmiral Dragan Samardžić.
„Svi mi danas koji smo ovdje imamo osjećaj kao da se nalazimo u nekoj od najelitnijih svjetskih marina u Francuskoj ili Italiji. Velika je stvar to što smo uspjeli u Crnoj Gori dobiti sa Porto Montenegrom, a povećan broj izlagača na ovom, drugom po redu sajmu nautike u Tivtu i činjenica da ovdje imamo jednu ovakvu elitnu marinu, puno znači za nautički, ali i komletan turizam u Crnoj Gori."- ocijenio je ministar Brajović dodajući da je ta manifestacija „izuzetna šansa za promociju crnogorskog turizma".
Siniša Luković