VODE KLIJENTE I NA UZGAJALIŠTA ŠKOLJKI

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. svibnja 2013. - 10:43
Autor: 

Početak glavne ljetnje sezone u tivatskom nautičkom centru i marini Porto Montenegro obilježila su brojna dešavanja proteklih dana – petodnevni medjunarodni Sajam nautike i dosta pratećih aktivnosti – jedriličarske math-race regate, „SUP –cup" - takmičenje u veslanju na dasci u stojećem stavu, koncerti i početak rada Purobeach kluba na otvorenom bazenu Lido Mar.
Menadžment Porto Montenegra i do kraja mjeseca nastaviće sa organizacijom raznih aktivnosti namijenih klijentima i posjetiocima marine.Tako već u nedjelju Porto Montenegro svoje goste vodi u obilazak jedinog većeg uzgajališta ostiga u Crnoj Gori – u Orahovac na plantažu kotorske firme „Školjke Boke". Osim upoznavanja sa načinom na koji se uzgajaju školjke, gosti će ovdje biti u prilici da uživaju u netaknutoj prirodi i atraktivnom ambijentu uzgajališta uradjenog isključivo od prirodnih materijala, na strmoj kamenitoj obali Boke, kao i da direktno iz mora, probaju svježe ostrige i mušlje spremljene na različite načine.

Medjunarodna „Noć muzeja" u Porto Montenegru će biti obilježena 17.svibnja džez koncertom ispred zgrade Zbrke pomorskog nasljedja koja će za tu priliku biti otvorena do ponoći, uz besplatan ulaz za posjetioce i priliku da pogledaju bogatu i veoma interesantnu izložbu o podmorničarstvu Jugoslavije pod nazivom „Pogled kroz periskop".
Narednog dana u tivatskom nautičko-turističkom centru počinje dvodnevni turnir u tenisu na 19.svibnja na programu je hajking tura na relaciji tvrdjava Kosmač na Brajićima – Sveti Sefan. Porto Montenegro sport klub 25.svibja organizuje teniski turnir za djecu, a tada ovdje počinju i uobičajeni ljetni tečajevi joge i zumbe. Za 26.svibnja predvidjeno je takmičenje u vesljanju na stand-up daskama na relaciji od rezervata prirode Solila do cilja na poluostrvu Luštica.
Siniša Luković