ROVINJ - PHOTODAYS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 08. lipnja 2013. - 0:33
Autor: 

Press konferencijom održanom u Multimedijalnom centru u Rovinju juče je službeno otvoreno šesto izdanje fotografskog festivala Rovinj Photodays u sklopu kojega je pripremljen čitav niz fotografskih izložbi domaćih i svjetskih majstora fotografije, stručnih predavanja, radionica i drugih sadržaja.
Direktor festivala Denis Redić istaknuo je da je šesta edicija Rovinj Photodaysa još jednom potvrdila ovaj kulturološki važan projekt u turizmu i njegovu poziciju najvećeg fotografskog festivala jugoistočne Europe.
U sklopu službenog programa bit će postavljeno desetak fotografskih izložbi koje uključuju radove svjetskih majstora fotografije, razne projekcije, stručne radionice, predavanja, preglede portfolia, brojna druženja i fotografske izazove.

Ovogodišnji koncept izložbi tematski je određen diptihom: vizualima velikana 50-ih godina te današnje suvremene scene, a u sklopu brojnih radionica i ostalih organiziranih aktivnosti na festivalu će gostovati brojni inozemni fotografi i stručnjaci za fotografiju poput poznatog američkog fotografa Michaela Davida Adamsa, Danca s londonskom adresom Michaela Diemara i mnogih drugih.
"Kultura je konstanta turizma, nemojmo zaboraviti da je neophodna u formiranju našeg identiteta u Europi u koju s ponosom ulazimo", rekao je Redić.
U sklopu službenog programa svake godine održava se i svečana dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima godišnjeg natječaja. Ovogodišnji laureati bit će poznati 8. lipnja, a nagrada za životno djelo bit će uručena Josipu Klarici.