SUSRETI U PERASTU

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. lipnja 2013. - 10:22
Autor: 

"Susreti" naziv je izložbe koja je otvorena u Muzeju grada Perasta u utorak. Izložba je nastala iz prošlogodišnje tradicionalne manifestacije Internacionalni susreti likovnih umjetnika "Stari Most" koji je po osmi puta održan u Bjelom Polju a koja je do sada okupila preko tristo učesnika slikara, te je "dobila svojevrsni epitet brenda Bijelog Polja i Crne Gore", kazala je povjesničarka umjetnosti Aleksandra Simeunović predstavljajući izložbu.
„Poznato je da o kvalitetu djela nastalih u Bijelom Polju istaknuti likovni kritičari ne štede komplimente, a kao pokazatelj važnosti saradnje između kulturnih institucija govori i činjenioca da se za prvu izložbu u svom mandatu direktor JU Muzeji Kotor Andrija Radulović opredijelio za „Susrete", upravo razumijevajući važnost međusobnog uvažavanja i njegovanja razlika juga i sjevera Crne Gore" - istakla je Mirjana Vukasović obraćajući se prisutnima ispred zaposlenih Muzeja grada Perasta.

Izložbu slika koja je rezultat prošlogodišnjih VIII Internacionalnih likovnih susreta, službeno je proglasio otvorenom novi direktor Javne ustanove Muzeji Kotor , Andrija Radulović, koji je istakao da je "večerašnja izložba je nastavak tradicije koja će se i dalje uspješno razvijati".
O koloniji i likovnom stvaralaštvu u Bijelom Polju inspiriranom rijekom Bistricom i večerima uz muziku, govorila slikarica Tea Franca koja je Likovnu akademiju završila na Cetinju 2011. u klasi prof. Brana Sekulića.
Izložba likovnih dijela nastalih u koloniji "Stari Most" po treću godinu zaredom se organizira u muzeju grada Perasta.
U muzičkom dijelu programa nastupila je Jovana Mršulja učenica petog razreda Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Vida Matjan", u klasi prof. Tamare Knežević.