FESTIVAL ZA DJECU OD 1.SRPNJA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. lipnja 2013. - 10:58
Autor: 

Dvadesetprvi Kotorski festival pozorišta za djecu počinje 1.srpnja ponedeljak predstavom „Baba Jaga" rađenom u koprodukciji italijanskih teatara TPO iz Prata i Teatro Metastasio Stabile Della Toscana na Trgu Sv.Tripuna u 21:30 sati. Ovom predstavom zvanično počinje i 5. Međunarodni festival Kotor Art.
Od 1. do 10. srpnja Kotorski festival pozorišta za djecu imati će 96 premijernih programa na preko 50 lokacija od čega je 16 profesionalnih kazališnih predstava i 71 prateći program koji će se realizirati kroz: dječije scensko stvaralaštvo, na sceni za mlade, off - program, zabavno – književni, likovni, muzički , edukativno – teorijski, 9 animacionih i preko 80 repriznih programa.

Nastupiti će učesnici iz 22 zemlje (Portugal, Španija, Poljska, Velika Britanija, Italija, Francuska, Bugarska, Austrija, Njemačka, Švedska, Ukrajina, Rusija, Ukrajina, Kina, SAD, Japan, Makedonija, Slovenija, BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) od kojih je 350 profesionalaca iz 25 pozorišta, kao i 10 amaterskih pozorišta i preko 25 organizacija, škola, studija, što je više ods 1000 djece i mladih umjetnika.