REKONSTRUKCIJA HOTELA „PINA“ NA JESEN

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 09. srpnja 2013. - 10:33
Autor: 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je tivatskom HTP „Mimoza"gradjevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dgradnju najpopularnijeg objekta tivatske firme – garni hotela „Pine" na istoimenoj gradskoj rivi u Tivtu.
Prema dozvoli, glavni dio hotela spratnosti P+2+Pk biće rekonstruisan u postojećim hrizontalnim i vertikalnim gabaritima, dok će aktuelno prizemlje površine 150 kvadrata na sjevernom dijelu, biti nadogradjeno jednim spratom. Ukupna povšina hotela, nakon rekonstrukcije, iznosiće 2.060 kvadrata. Projekat rekonstrukcije uradile su podgoričke kompanije „Entasis" i „Montenegro projekt", a prema riječima direktora HTP „Mimoza" marka Petričevića, ta firma će 21.srpnja raspisati tender za izbor izvodjača radova.

„Plan je da izvodjača odaberemo u kolovozu i odmah ga uvedemo u posao, tako da sami radovi na hotelu počnu odmah nakon ukidanja sezonske zabrane izvodjenja gradjevinskih radova koja traje do 15.rujna. Rekonstrukcija hotela mora da bude okončana na vrijeme da „Pine" bude spremno za ljetnju sezonu 2014 godine."- kazao je Petričević za, dodajući da će nakon rekonstrukcije, hotel biti kategorisan sa 4 zvjezdice.
Praktično potpuno novi hotel „Pine", tada će raspolagati sa 24 sobe i 6 apartmana sa ukupno 60-tak ležajeva, a imaće i mini spa-centar, restoran sa 120 mjesta i terasu. Ukupna vrijednost rekonstrukcije procjenjuje sa na iznos od 1,5 do 2 miliona eura.
S. Luković