PARK(ing) DAY MONTENEGRO – UKLJUČI SE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. kolovoza 2013. - 13:33
Autor: 

Po prvi put u Crnoj Gori NVO "Expeditio" organizira PARK(ing) day Montenegro 20. rujna 2013. od 17-21 sat na parkingu "Riva" u Kotoru.
Ukoliko želite da kreativno osmislite svoj parking na kotorskoj Rivi i na taj način ukažete na potrebu većeg broja maštovitih otvorenih javnih gradskih prostora, javite se - pozovite na 032 302 520 ili pišite a office@expeditio.org sa napomenom PARK(ing) day Montenegro.
PARK(ing) dan je događaj koji se održava jednom godišnje diljem svijeta. Tog dana, građani/ke, umjetnici, NVO aktivisti/nje i svi zainteresirani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore.

Aktivnost "Parking dan u Crnoj Gori" se realizuje kroz projekat "Eclectis - European Citizens' Laboratory for Empowerment CiTIes Shared" koji u Crnoj Gori realizuje NVO Expeditio iz Kotora. Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije kroz program "Culture Programme 2007-2013".
Aktivnost je dodatno finansirana kroz projekat "Promocija principa održivog razvoja u javnim prostorima Boke Kotorske" od strane Rockefeller Brothers Fund.