RATKOVIĆEVE VEČERI POEZIJE - ADRIJANU VUSANOVIĆU TREĆA NAGRADA ZA MLADE PJESNIKE

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. rujna 2013. - 9:58
Autor: 

Renomirana pjesnička manifestacija Ratkovićeve večeri poezije završena je u četvrtak 5.rujna, uručenjem nagrade ovogodišnjem laueratu Alenu Bešiću iz Novog Sada.
Priznanje 43. izdanja ugledne pjesničke smotre u Bijelom Polju, Bešiću je pripalo za knjigu „Golo srce", koju je objavila Narodna biblioteka iz Kraljeva.
„Prvu nagradu Ratkovićevih večeri poezije za pjesnike do 27 godina dobio je rukopis pod šifrom „Oktobar" Vladana Šipovca iz Zvornika", saopćila je Jasmina Topić članica žirija za dodjelu nagrade „Risto Ratković" i nagrade za pjesnike do 27 godina.

Druga nagrada pripala je rukopisu pod šifrom „Čudo je grad sa jednom kapijom" Anđele Pendić iz Beograda.
Treća nagrada za mlade pjesnike pripala je djelu pod šifrom „Volim plavo" Adrijana Vuksanovića iz Tivta, koji je za naš radio kazao da je nagrada veliki poticaj i nadahnuće za daljnji rad.
Ratkovićeve večeri poezije ove godine su održane po 43. put pod sloganom " U blizini huči grad, ili je to more". Ova manifestacija je međunarodnog karaktera, a to nam govori sama činjenica da je Ministarstvo kulture Crne Gore od 2010. godine ovu manifestaciju proglasilo kulturnim događajem posebnog značaja za Crnu Goru.
Ratkovićeve večeri se održavaju od 1970. godine i od tada se dodjeljuje književna nagrada "Risto Ratković" za najbolju knjigu poezije, kao i tri nagrade Ratkovićevih večeri poezije za mlade pjesnike.
Direktor Javne ustanove "Ratkovičeve večeri poezije" Abaz Dizdarević je istakao da ovogodišnje večeri poezije su "ušle u publiku", tako što je Međunarodno književno veče održano na glavnom gradskom šetalištu u Bijelom Polju., gdje je multimedijalnim programom promovirana poezija na suvremen europski način.