JUNIORI CRNE GORE PRVACI EUROPE U VATERPOLU

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 15. rujna 2013. - 21:35
Autor: 

Vaterpolo juniori Crne Gore su prvaci Europe! Mladi vaterpolisti u finalu šampionata Starog kontinenta na Malti savladali su selekciju Srbije 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1), i okitili se zlatnim odličjem.
Nakon srebra seniora na šampionatu svijeta, još jedna vaterpolo medalja stiže u Crnu Goru, ovaj put najsjajnija u režiji izabornika Mirka Vičevića.

Veliki rezultat Konatara i drugova, koji su bez poraza završili šampionat, što dovoljno govori o kvalitetu i potencijalu mladih ''ajkula''. Još jedna potvrda da je vaterpolo sport broj jedan u Crnoj Gori.
Crna Gora - Srbija 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1)
Strijelci:
Crna Gora: Miloš Konatar, Marko Konatar 0, Đurđić 3, Ćetković 0, Popadić 0, Pješivac 2, Ukropina 0, Krivokapić 0, Kriještorac 0, Adžić 0, Mačić 0, Mitrović 2, Koelsko 0.
Srbija: Jaksimović 1, Andrejević 1, Jakšić 1, Manojlović 1, Jovanović 1.
Izbornik Mirko Vičević
''Odigrali smo finale muški. Koncentrisano do samog kraja. Nakon nesigurnog početka, jako brzo smo se vratili u meč. Od druge četvrtine apsolutno smo dominirali. Momci su maksimalno borbeno odradili meč, i uradili onako kako se to tražilo od njih. Itekako bih pohvalio odbranu na koju sam baš ponosan. Ona je cijelo ljeto bila ključ svih naših uspjeha. Izuzetna godina na svakom planu za crnogorski vaterpolo. Od seniorskog srebra, zatim kadetskog srebra pa do zlata juniora. Definitivno smo među najvećim silama svijeta. Međutim, treba mnogo da se radi da bi se to održalo, kako bi imali kontinuitet, i kako bi svake godine postizali dobre rezultate.''
Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić
''Dijelim mišljenje svih prisutnih na bazenu na Malti, a to je da smo potpuno zasluženo uzeli zlatnu medalju. Malo je takmičenja đe je jedna ekipa dominirala kao naša. Jedina smo ekipa koja je dobila sve utakmice, koja je odigral stabilno od početka do kraja. U ključnim momentima, i kada nam rezultat nije išao na ruku, pokazali smo nevjerovatnu mirnoću. U tim trenucima nekoliko igrača se isticalo mirnoćom, prilikom udarca na gol. I na današnjoj utakmici, đe je Srbija krenula jako ofanzivno, uspjeli smo brzo da preuzmemo inicijativu, i vratimo se u meč. Nakon preokreta, do kraja utakmice držali smo konce igre u našim rukama, i sve čestitke igračima, a i stručnom štabu. Bio sam sa svim selekcijama ovog ljeta, na kraju je i ova pokazala kako se osvajaju medalje. Ova selekcija je na najbolji nači krunisala dvomjesečne pripreme. Naravno, treba pohvaliti i sve trenere koji su radili sa igračima. Ova selekcija je dugo u takmičenjima, i sada je na pravi način pokazala koliko vrijedi. Mislim da smo još jednom funkcionisali kao dobro organizovani tim, i svoj posao odradili na najbolji mogući način. Svakom meču se prišlo maksimalno ozbiljno, detaljno se analiziralo, i naravno igrači su u svakom duelu pružili maksimum. To je formula kako se dolazi do vrhunskog rezultata, do zlatne medalje. Od samog dolaska na Maltu, oni su pokazali privrženost cilju, a koji je pred njih postavio stručni štab na čelu sa selektorom Mirkom Vičevićem. Izuzetan posao su odradili, i evo ovu sezonu smo krunisali zlatom. Veliki rezultati u ovoj takmičarskoj sezoni za crnogorski vaterpolo."
/wpolomne.org/