LUPISOVE - "BAŠTINSKE TEME BOKE KOTORSKE"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. - 13:47
Autor: 

"Baštinske teme Boke kotorske" naziv je knjige autora Vinicija B. Lupisa koja će večeras ponedjeljak 23.rujna u 20 sati biti predstavljena u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi.
Knjiga je kapitalno djelo koje obrađuje dvaesetogodišnje Lupisovo istraživanje kulturne baštine Crne Gore, posebno Hrvatske kulturne baštine. Knjiga je riznica povjesti, povjesti arheologije, povjesti književnosti i zbirke eseja.
Recezenti knjige su eminenti stručnjaci dekan likovne akademije u Splitu dr. sc. Branko Matulić i dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek.

Knjiga "Baštinske teme Boke kotorske" izašla je u nakladi "Gospa od Škrpjela" i Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" na 436 strana, obrađuje teme iz Bokeljske kulturne baštine sa 160 priloga i fotografija.
O manjim mjestima Boke kotorske se manje piše i zna tako da posebna vrijednost ove knjge to što je autor značajni dio posvetio Lepetanima, Gornjoj i Donjoj Lastvi, Tivtu, ne zaobilazi Perast i Kotor ali posebno je značajno što su neke teme po prvi puta obrađene i opisane.
O knjizi će govoriti Ilija Janović, don Srećko Majić i autor.