5. PJEŠAČKI DAN KOTOR-LOVĆEN-KOTOR

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 01. listopada 2013. - 11:19
Autor: 

5. Pješački dan Kotor-Lovćen-Kotor održat će se u subotu, 5.listopada u organizaciji P.K "Vjeverica".
Program je podijeljen u nekoliko kategorija: Maraton, pjesacka tura Krstac, i rekreativna tura Praćište. Okupljanje i registriranje sudionika/ca je 5. listopada (subota). Mjesto okupljanja i polazak za sve kategorije je Gurdić - južna gradska vrata.
Prema dostavljenom planu za pješačku turu Krstac - Registriranje sudionika/ca je u 7 sati, start u 8 sati. Za rekreativnu turu Pračišta - Registriranje sudionika/ca je u 8 sati, a start u 9 sati.

Maraton Kotor-Lovćen-Kotor - Registriranje sudionika/ca je u 6:50 sati, a start u 7 sati .
Cilj za sve kategorije su sjeverna gradska vrata - Tabačina tj. "Crnogorski Pazar" . Pravo sudjelovanja u pješačkoj i rekreativnoj kategoriji imaju stariji maloljetnici, punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe.
Krajnje visinske točke po kategorijama su:
1. Maraton - Njegošev mauzolej (1657m)
2. Pjesacka tura Krstac - prevoj Krstac (937m)
3. Rekreativna tura Praciste - zaravan Praciste (oko 620m).
Prijavljivanje sudionika/ca za Maratonsku trasu je obvezno i rok za online prijavu je četvrtak 3.oktobar 2013. Prijavite se putem e-mail-a na vjeverica.kotor@gmail.com ili u inboxu facebook-a "Vjeverica"Kotor. Po prijavi, oni koji su se prijavili za maratonsku dionicu dobit će povratnu informaciju sa svojim startnim brojem, koji će te navesti na startu, na prijavnom mjestu. Za pješačku trasu Krstac i rekreativnu trasu Praćišta, prijavljivanje je na licu mjesta, na dan događanja.
Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele, od morske obale preko kamenitog zaleđa kotorskih strana, pa do šumovitog dijela Nacionalnog parka "Lovćen". Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora s tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njegusi-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.
Ono sto ovaj pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa "morske pjene", a da se najviša točka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.