OTVOREN NOVI STRELIČARSKI KLUB

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. studenog 2013. - 11:16
Autor: 

Realizaciju novih turističkih prjekata u Tivtu prati i dovodjenje na ove prostore I nekih sportova koji do sada ovdje nisu praktikovani. Tako je Tivat poreg golfa i ragbija odnedavno dobio i prvi streličarski klub koji su osnovala braća iz Podgorice Milo i Aleksandar Kovačević. U saradnji sa kompanijom "Luštica Development", njih dvojica su osnovali streličarski klub "Luštica Bay" koji nosi ime po budućem luksuznom turističkom resortu u krtoljskom dijelu poluostrva Luštica, a gdje su streličari na rasolaganje dobili i svoje prvo otvoreno strelište u zahvatu budućih golf terena. Nakon uspješnog rada tokom protelih ljetnjih mjeseci, streličari "Luštica Baya" od sledeće nedjelje djelovaće u i u zatvorenom prostoru – sportskoj hali Srednje mješovite škole"Mladost" iz Tivta.
"Uspostavili smo saradnju sa rukovodstvom te obrazovne ustanove, a budući da u streličarstvu krajem oktobra počinje zimska sezona i traje do maja kada se treninzi izvode u zatvorenom prostru, već od 10.studenog treninge za naše članove i sve ostale zainteresovane, organizovaćemo u sportskoj Sali SMŠ "Mladost". Treninzi će se održavati i za djecu i za odrasle tri puta nedjeljno. Prvi čas upoznavanja sa ovim sportom je besplatan za sve, a onda ćemo, nadam se nastaviti da se skupa razvijamo dalje."- kazao je Milo Kovačević uz napomenu da njihov klub trenutno ima 10-tak članova – stranaca i crnogorskih državljana,a medju kojima su i reprezentativci Crne Gore u ovom olimpijskom sportu.

Inače, streličarstvo je relativno novi sport u našoj državi a Streličarski savez Crne Gore osnovan je 2008 godine.
Kovačevi ističe da tivatski streličari rade sa tzv. re-curved lukovima i opremom koja se nabavlja iz Holandije, a koja je na rapolaganju svim članovima kluba. Mjesečna članarina iznosi 15 eura za uzrast od 7 do 15 godina, odnosno 30 eura za starije.
S.L.