DELEGACIJA MEDULINA POSJETILA BOKU

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. studenog 2013. - 10:05
Autor: 

Delegacija Općine Medulin na čelu s načelnikom Goranom Buićem jučer je boravila u službeni posjet Općini Tivat. Delegaciju su primili predsjednik Općine Tivat Miodrag Kankaraš i savjetnik u Kabinetu predsjednika Petar Vujović.
Gradonačelnik Kankaraš je goste upoznao s povješću grada, aktuelnim projektima koji se realiziraju, turističkom razvoju, europskim fondovima, ulaganjima po principu javno privatnog partnerstva. Predmet razgovora bila je zajednička suradnja na projekata IPA prekogranične suradnje, gdje je dogovoreno da općine zajednički apliciraju na budućim natječajima.

Načelnik Općine Medulin, Goran Buić predstavio je način funkcioniranja Medulina, kao izrazito turističkog mjesta, koje ostvaruje budžet preko 10 milijuna eura godišnje.
"Radimo puno na turizmu, kao i na mnogim projektima bitnim za razvoj turizma. U Istri imamo dosta razvijen smještajni kapacitet gostiju. Imamo mnogo hotela, međutim nešto kao projekt Porto Montenegra kod nas nije još u planu, ali paralela u turizmu svakako postoji. Prekrasna priroda je poveznica. Utjecaj ulaska u EU je sigurnost privatnih partnera. Otvaraju nam se fondovi, koji nam nisu bili na raspolaganju, tako ukoliko se dobro pripremimo, možemo učiniti mnogo. Dobro je osjećati se dijelom Europe. Blizu smo Slovenije i Italije , što je također velika prednost za turizam Medulina i cijele Istre" - kazao je za Radio Dux načelnik Buić.
"Imali smo dug i trnovit put prije ulaska u EU, što je zahtijevalo niz priprema i zadataka , koji su čekali nas građane i institucije, koje su se morale prilagoditi mnogim stvarima. Također je prerano govoriti o svemu, međutim koristili smo mnogo pretprestupnih fondova, i sada kada su nam otvoreni fondovi, koji nam omogućuju još bolji rad i realiziranje određenih projekata, nadamo se još boljem uspjehu"- kazao je Enco Crnoberi savjetnik načelnika za međunarodnu suradnju i informiranje.
Nakon posjete Tivtu delegacija je izletničkim brodom „Vodena kočija" krstarila i upoznala se s prirodnim ljepotama Boke. Na otoku Gospe od Škrpjela, primio ih je župnik don Srećko Majić koji ih je upoznao sa poviješću nastanka otoka i znamenitostima.
Delegacija je posjetila Kotor i bila impresionirana ljepotom zaljeva, kao i gostoprimstvom, koje im je ukazano, te se izrazili nadu u uspješnu buduću suradnju između Crne Gore i Hrvatske.
Delegaciju, kojoj je domaćin bio predsjednik Općinskog odbora HGI-a Tivat Ilija Janović činili su Goran Buić načelnik Općine Medulin, Enco Crnoberi, savjetnik načelnika za međunarodnu suradnju i informiranje, Vera Vidmar -predsjednica Sindikata umirovljenika Općine Medulin, Dina Radolović Rosando-potpredsjednica Općinskog vijeća, Grozdana Vitez- predstavnica TZ Medulin, kao i Maja Bizjak- predsjednica JU Nacionalnog parka Brijuni.