KONCERT - "VINKU U ČAST"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. studenog 2013. - 11:59
Autor: 

U spomen na nedavno preminulog trogirskoga tenora Vinka Cocu koncert pod nazivom " Vinku u čast" biće održan u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, Dom "Gracija Petković u subotu 30.studenog s početkom u 19 sati.
Osim organizatora koncerta klape "Jadran", kao gosti će nastupiti ženska klapa "Moderato Cantabile" i mješovita klapa " Veterani vazda mladi".

Ulaz na koncert je slobodan.
Organizator koncerta je klapa " Jadran", a sponzori CZK Tivat i Hrvatsko nacionalno vijeće.
Vinko Coce rođen je 22. prosinca 1954. godine u Trogiru. Njegov glazbeni talent uočen je već u osnovnoj školi. Već s petnaest godina Coce postaje tenor u kvintetu Mali Kanti, a krajem osamdesetih postaje zborski tenor u profesionalnom mješovitom zboru splitskog HNK. U to vrijeme dobio je ponudu da asistira u zboru teatra Comunale iz Firence, gdje je u operi Boris Godunov pjevao s Lucianom Pavarottijem.
U svom simpatičnom stilu Coce se tog velikog trenutka u svojoj karijeri sjećao po jednoj neostvarenoj želji. Nije uspio pojesti špagete s Pavarottijem u nekoj od trogirskih konoba.
Samostalnu karijeru započinje 1991. godine. Dvije godine kasnije snima svoj prvi album "Mirno spavaj, ružo moja" koji je donio nekoliko hitova. Iste godine osvaja i Grad Prix na Splitskom festivalu zabavne glazbe s pjesmom "Sićaš li se, Lungomare". Zajedno s klapom Trogir dobiva i nagradu Porin.
Trogirski pjevač Vinka Coce bio jen jedan od najslavnijih navijača Hajduka .