GIBONNI OTVARA "PRAZNIK MIMOZE PORTONOVI"

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 17. siječnja 2014. - 13:50
Autor: 

Ovogodišnji Praznik Mimoze Portonovi otvara se 31. siječnja velikim koncertom Gibonnija na glavnom gradskom trgu "Nikola Đurković". Detalji programa 45. Festivala Mimoze Portonovi priopćen je danas na konferenciji za štampu u Titovoj vili "Lovćenka" u Meljinama. Od gostiju iz svijeta glazbe tokom brojnih fešta nastupiće Trio Gušti, Vlada Divljan, Massimo Savić.
Program će kao i do sada pratiti tradiciju, kroz spoj brojnih kulturnih i sportskih sadržaja, neizbježnih fešti od ribe, vina i glazbe, maskenbala i karnevalskih povorki.

Općina Herceg Novi i "Azmont Investments" potpisali su ugovor o strateškoj saradnji i sponzorstvu 45. "Praznika Mimoze", koji od ove godine nosi naziv „Praznik Mimoze Portonovi".
Organizacioni odbor „Mimoze Portonovi" čini šest članova, po tri u ime općine i "Azmont Investments".
Glavni partner općini i Herceg festu je kompanija „Azmont investments" koja će finansirati festival sa 100 tisuća eura, a općina i Turistička organizacija sa 120 tisuća - priopćeno je na prvoj press konferenciji 45. "Praznika mimoze Portonovi"- prenosi Radio Jadran.
"Mimoza" je za 45. godina prošla mnoga iskušenja, bilo je i političkih i ratnih dešavanja u okružernju, ali festival je opstao. Da može postati brend u svijetu pomoći će kompanija "Azmont", koja će sa opštinom formirati novu instituciju "Mimoza Portonovi". Ona će raditi tokom cijele godine na prezentaciji i organizaciji festivala" - kazao je predsjednik općine, Dejan Mandić.
Povorku "Mimoze" vratićemo kao nekada na ulice Beograda, Trebinja, Podgorice... Ove godine biće više lokalnih manifestacija, ali naredne imamo veće ambicije da dovedemo međunarodne programe i publiku u Herceg Novi - poručili su iz "Azmonta".
Umjetnički direktor 45. "Praznika mimoze Portonovi", Zoran Živković najavio je tradicionalnu feštu od mimoze, ribe i vina u Baošićima 2. veljače, sa brojnim izvođačima, između ostalog i grupom "Trio gušti". Veliki maskenbal biće uveče u Institutu Igalo sa preko 300 kreativnih maski. Istovremeno će na Trgu biti priređen veliki koncert Dejana Petrovića i "Big benda". Neće izostati ni karnevalska svetkovinma na Škveru 1. ožujka, bogat dramski, književni i sportski program.
U glazbenom dijelu se očekuje gostovanje Crnogorskog simfonijskog orkestra, koncerti Masima Savića, Vlada Divijana i prvi put džez događaj - "Portonovi džez dani".
Pored tradicionalnog 47. Hecegnovskog zimskog salona likovni program uveličaće otvaranje Galerije „Stanica" na Škevru, sa radovima Bata Pravilovića, Mitka Bulajića i Voja Stanića.
/Radio Jadran/