SINDIK: POČEO S RADOM FOLKLORNI ANSAMBAL HNV-A

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. siječnja 2014. - 12:51
Autor: 

Gostujući u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" dopredsjednica HNV-a i koordinatorka Odbora za kulturu i prosvjetu Ljerka Sindik izrazila je zadovoljstvo prvim odazivom zainteresiranih, da postanu članovi novoformiranog Folklornog ansambla HNV-a, čiji je cilj prikupljati i istraživati folklornu baštinu, te umjetnički obrađivati i scenski prikazivati hrvatsku glazbenu i folklornu tradiciju, ne samo bokeljskog kraja , nego i Hrvata iz zemalja u okruženju.
"Projekt je u cjelini financirao Fond za očuvanje i ostvarivanje manjinskih prava u iznosu od 12.500 eura. Iz tih sredstava kupit ćemo nošnju, platiti koreografa, zakup prostora, a krajnji cilj nam je da mlade naučimo plesati Bokeljsko, Dobrotsko i Škaljarsko kolo, postavimo Lastovsku svadbu, očuvamo našu kulturnu baštinu, te u perspektivi nastavimo raditi kao Škola hrvatskih plesova. Planiramo nastupiti već u svibnju na smotri folklora u Metkoviću" - kazala je Ljerka Sindik.

Hrvatsko nacionalno vijeće kupilo je i lijericu, starinski gudački instrument, koji će nas glazbeno pratiti. Mladi Šime Nikolić je pokazao interes da uči svirati na tom instrumetu, kome će pomoć instrukcijama i znanjem biti Ljubomir Gržetić iz Kotora i Đorđe Begu iz Dubrovnika.
Svi zainteresirani plesači-pjevači, mladi od 10 do 30 godina, sa ili bez plesnog iskustva, mogu se prijaviti osobno u kancelariji HNV-a radnim danom od 8 – 14 sati ili putem mail-a na ljerka_sindik@yahoo.com, mobitel 069 604 074 ili telefon 032 662 068.