SVEČANO OBILJEŽEN DAN BOKELJSKE MORNARICE 809

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. lipnja 2011. - 0:33
Autor: 

Dan Bokeljske mornarice 26. Lipnja obilježen je tradicionalno nastupom Glavnog zbora podružnica Kotor, Tivat i Herceg Novi sa kompletnim ceremonijalnim programom, raportom admiralu Bokeljske mornarice pred glavnim gradskim vratima, obilaskom grada. Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović predala je zastavu i ključ grada Admiralu Bokeljske morarice dr. Milošu Miloševiću.Na centralnom gradskom Trgu od oružija mornari Bokeljske mornarice odigrali su Bokeljsko kolo pred brojnim poklonicima i turistima.

Povodom Dana Bokeljske mornarice u subotu naveče održana je svečana akademija u crkvi Svetog Duha. Tom prilikom predstavljen je novi Statut Bokeljske mornarice koji je suvremen I prilagođen danasnjem vremenu. Naj interesantnija promjena u Statut je promjena u imenu tako da od danas zvanični naziv je Bokeljska mornarica 809. U nazivu je pridodat broj 809 koji oznacava godininu nastanka odnosno osnivanja istakao je Predsjednik upravnog odbora Nikola Ciko.
O Zborniku radova sa međunarodnog znanstvenog skupa u okviru proslave 12 stoljeća prispijeća relikvija svetog Tripuna u Kotor i postojanja Bokeljske mornarice, govorio je dr Miloš Milošević i mr Jovan J. Martinović.
Monografiju „Katedrala svetog Tripuna u Kotoru" predstavili su dr Miloš Milošević, prof. dr Milka Čanak Medić, i mr Zorica Čubrović a u muzičkom programu nastupili su mladi muzičari i klapa "Bokeljski mornari".
Audio: Admiral dr. Miloš Miloševič

Audio: Predsjednik Upravnog odbora Nikola Ciko