"FEŠTA OD ROGAČA" 30. VII

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. srpnja 2011. - 9:30
Autor: 

Ovogodišnja „Fešta od rogača" bit će održana 30. VII u Donjoj Lastvi kod Tivta sa početkom u 21 sat. Organizator Hrvatska krovna zajednica obavila je najveći dio priprema kako bi se brojni gosti okupili kod starog lastovskog rogača, kojeg je posadila daleke 1886. godine Nina Stjepčević prije odlaska za Ameriku.
Vrijedne domaćice iz Donje Lastve pripremaju za posjetioce više desetina delicija od rogača, kolače, priganice, sladoled, rakiju obojenom aromom te jedinstvene biljke, a posjetioci će biti u prilici da se posluže ribom i vinom. Gosti fešte su i ove godine članovi maslinarskog društva „Boka", koji će prezentirati svoja ulja i druge tradicionalne proizvode od maslina. Na štandovima će se moći kupiti i autentični suveniri bokeškog podneblja. Organizatora fešte Hrvatsku krovnu zajednicu podržali su Općina Tivat i Turistička organizacija Tivat i A.D Plantaže iz Podgorice.

Na „Fešti od rogača" u Donjoj Lastvi nastupit će klapa "Kumpanji" sa otoka Korčule pjevačko društvo „Vazda mladi" iz Tivta kao i mažoretke kluba "Modest".
Stablo rogača na lastovskoj rivi predstavlja posebnu vrijednost i nalazi se pod zaštitom Općine Tivat.