EKOLOŠKI INCIDENT NAFTNA MRLJA ILI KATRAN

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. srpnja 2011. - 18:16
Autor: 

Jednu od najčistijih plaža u Boki "Opatovo" ili kako mještani zovu Zeleni ferao – Luka Stevovića, danas popodne zapljusnula je naftna mrlja ili katran. Kupači su sa nevjericom nijemo posmatrali mrlju u dužini od dvijestotinjak metara koja se približavala plaži. Zakupac plaže na kojoj je plažni mobilijar i bar, bespomoćno je okretao brojeve telefona nadležnih inspekcija koji nijesu odgovarali na pozive ili one koje je dobio "nijesu nadležni" prema njihovim riječima. "Iz Lučke kapetanije mi je saopšteno kada uhvatim počionica koji ispušta nedozvoljene supstance u more da tek onda mogu reagirati" kazao nam je vidno rezignirani zakuplac plaže.
Brojni turisti i mjestani nijesu htjeli komentarisati ovaj slučaj zagađenja, već su pokupili svoje stvari, odmahnuli rukom, tako da je plaza ubrzo ostala pusta a na pijesku mrlje koje će ih i sutra dočekati. Vaš reporter je po dolasku kući nitro razređivačom ćistio noge i papuče od katrana.
Pogledajte kako je to izgledalo u jeku turističke sezone u srcu Boke na plazi "Opatovo" danas popodne oko 18 sati na našim fotografijama i video zapisu.