DEPONIJA RIBE NA OBALI I MORU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 08. kolovoza 2011. - 10:48
Autor: 

Na obali kao i u moru, pored bivšeg vojnog preduzeća "Opatovo", još od petka nalaze se ostaci različitih prvoklasnih riba, počevši od velike glave tune, šanpijera, brancina, zubataca i drugih vrsta. Brojni turisti i mještani obratili su se komunalnoj inspekciji u Tivtu, koja je već bila obaviještena o nastalom incidentu od strane MUP-a Tivat.
Prema riječima načelnice Komunalne policije Općine Tivat Jadranke Joksimović u toku vikenda je pokušala stupiti u kontakt i proslijediti slučaj Lučkoj kapetaniji , koja je prema njenim riječima nadležna za sve ono što more izbaci. "Obavjestila sam Lučku kapetaniju, sanitarnu inspekciju, MUP Tivat koji je izašao na teren, fotografisao i pokrenuo istragu. O incidentu sam obavjestila Morsko dobro, pošto je to njihova zona, koji su mi upravo javili da će dati nalog Komunalnom preduzeću da očiste dio obale kojoj je vrlo teško prići zbog jakog neugodnog mirisa" kazala je Joksimovićka za Radio Dux.

Kako je dio obale, koja je poslužila za riblju deponiju ili je more izbacilo, što nadležni inspekcijski organi tek treba da utvrde, izgledao u jeku turističke sezone možete pogledati na našim fotografijama i video zapisu.