NACRTA ZAKONA O ZAŠTITI KOTORA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 31. listopada 2011. - 12:49
Autor: 

Danas je u palači "Bizant" u organizaciji Ministarstva kulture Crne Gore i Općine Kotor održana javna rasprava povodom "Nacrta zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora" i "Nacrta menadžment plana prirodnog i kulturnog istorijskog područja Kotora".
Javnoj raspravi prisustvovao je veliki broj građana, stručnjaka kao i predstavnika nevladinog sektora koji su iskazali građansku zainteresiranost za donošenje kvalitetnog zakona koji bi zaštitio prirodno i kulturno povjesno područije njihovog grada Kotora. O predloženom "Nacrta zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora" govorila je pomoćnik ministra kulture CG Lidija Ljesar, gradonačelnica Kotora Marija Ćatović a Nacrt zakona je prezentirao Tomo Miljić, sekretar Ministarstva kulture.

Učesnici su kroz diskusiju jednoglasni u ocijeni kako predloženi Nacrt zakona ima brojne nedostatke, nelogičnosti i riješenja koja su neprihvatljiva za Kotor kao UNESCO-v grad, te smatraju da bi donošenjem ovakvog zakona bila nanjeta velika šteta i nepravda a o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora bi odlučivali drugi.
Zainteresirani građani mogu slati komenatre, predloge, primjedbe i sugestije na "Nacrta zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora" u pisanoj ili elektronskoj formi Ministarstvu kulture – na adresu Njegoševa ulica Cetinje, faks 041-232 572, e-meil lidija.ljesar@mku.gov.me.
Audio: Pomoćnik ministra kulture CG Lidija Ljesar

Audio: Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović