POČINJE KATOLIOČKA MALONOGOMETNA LIGA "SV. TRIPUN"

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. studenog 2011. - 13:09
Autor: 

Sutra u Tivtu počinje Katolička malonogometna liga "Sv. Tripun" za sezonu 2011/2012. Izvlačenje parova obavljeno je protekle nedjelje, 20.studenog u župi Sv. Mateja u Dobroti. U ovogodišnjoj ligi sudjeluju osam ekipa: "Rikota - Kalimanj" Tivat, "Super stars" Kavač, "Pod Kuk" Tivat, "Pečkovica" Lepetane, "HNK Lastva" Donja Lastva, "Sv. Marija" Šušanj; "Bl. Gracija" Muo i "Sv. Matej" Dobrota. Sustav natjecanja nalaže igranje „svatko sa svakim", nakon čega ćemo dobiti pobjednika sa najviše osvojenih bodova.
Susret ekipa je započeo Službom riječi u župnoj crkvi Sv. Mateja. U kratkom nagovoru don Dejan Turza, povjerenik za mlade Kotorske biskupije poručio je natjecateljima da "kršćanska poruka o sportu ima svoje središte u čovjeku, stvorenom na sliku Božju. Zato čovjek stoji u posebnom odnosu sa Stvoriteljem i posjeduje nemjerljivo osobno dostojanstvo. To se dostojanstvo očituje u jedinstvenosti čitave njegove osobnosti duha, duše i tijela. Čovjek je istovremeno tijelo i duša, materijalno i duhovno, vidljivo i nevidljivo biće; čovjek je cjelina i kao takva sebe doživljava. Ne smijemo razdvajati čovjeka i gledati ga pod vidom samo jedne njegove dimenzije jer mu time činimo veliku nepravdu i umanjujemo ga i osiromašujemo u jedinstvenosti njegove osobe".

Nadalje, sport kao jedan od segmenata u ljudskom životu, čovjeka odgaja na svim njegovim razinama. Kao sredstvo je koristan u odgoju djece i mladih, čimbenik je socijalizacije jer uvodi mladog čovjeka u društveni život, razvija solidarnost i toleranciju prema drugome, uči ga kako se pobjeđuje i kako se gubi.
U skladu s Pravilnikom KMNL-a, određena je i upravljačka struktura lige. Supervizor lige je Povjerenik za pastoral mladih, a u Upravnom odboru KMNL "Sv. Tripun su: don Ante Dragobratović, don Siniša Jozić, Predrag Perčin, Ilija Janović te Drago Durović.
Tijekom sezone organizirat će se i dva duhovna susreta za sve one koji sudjeluju u KMNL. Pobjednik će u lipnju sljedeće godine u Sarajevu predstavljati Kotorsku biskupiju na Nacionalnoj završnici KMNL Crkve u Hrvata.
KMNL "Sv. Tripun" organiziranjem sportskih susreta želi ponuditi novu dimenziju sporta oslobođenu nasilja, dopinga i gladijatorstva; poticati lokalnu zajednicu na što bolju komunikaciju među različitim dobnim, socijalnim i kulturološkim skupinama te bolju suradnju u župnim zajednicama; razvijati tjelesnu i duhovnu stranu ljudskog bića, redovitu fizičku aktivnost i evanđeosku poruku ljubavi.
PAROVI I TERMINI I. KOLA KMNL "SV. TRIPUN"
subota 26. XI. Sportska dvorana na Župi, Tivat
13:00 "Rikota - Kalimanj" Tivat - "Sv. Matej" Dobrota
... ...
13:40 "Super stars" Kavač -"Bl. Gracija" Muo
14:20 "Pod Kuk" Tivat - "Sv. Marija" Šušanj
15:00 "Pečkovica" Lepetane - "HNK Lastva" Donja Lastva
Organizatori napominju: Potrebno doći 30 minuta prije početka utakmice, termini utakmice se strogo poštuju, nedolazak ekipe registrira se porazom od 0:3 i prvom opomenom(dvije opomene znače diskvalificiranje)