Dux domaćica

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 20. siječnja 2015. - 12:36
Autor: 

Drage naše čitateljke, a i vi čitatelji kojima ne fali mota za kužinu i kućne poslove, redakcija Radio Dux-a priprema za vas novu rubriku, u kojoj ćemo vam donijeti pregršt savjeta za domaćinstvo.

 

Naime, ono što će svaka domaćica i posvjedočiti, ne operemo pjate od današnjeg objeda, a da već ne mislimo što sutra skuhati. Danas smo parićale paštu šutu, što ćemo sutra, hoćemo li neku menestru skuhati, koju verduru kao dodatak… tisuću pitanja i mogućih kombinacija, a do sutra je manje od 24 sata.

Međutim, naše bake i majke su se zaista potrudile da naučimo mnogo toga, i sigurna sam da svaka od nas doma ima bar nekoliko požutjelih, isflekanih papira s rićetama koje smo naslijedile i koje ćemo vrlo teško naći na Internetu.


Trudit ćemo se da putem našeg bloga, a i putem radio valova podsjetimo, a također i educiramo nove, mlade domaćice rićetama iz naše bokeške kužine, kojom se i više nego ponosimo, ali, dat ćemo prostora i specijalitetima iz nacionalnih kužina.

 

Voće, povrće, čuvanje i pravilna upotreba namirnica, koje tajne kriju začini,  održavanje kuće i pokućstva, također će biti teme Dux domaćice.


A ženi-domaćici dan zna biti vrlo dinamičan, pa je prirodno i da je glava zaboli, te i tu nudimo rješenje, a da ne idete u ljekarnu, nego da same od prirodnih sastojaka brinete o svom zdravlju ili recimo njezi tijela.

 

Za kraj ove najave, nadam se da smo vam makar malo zagolicali maštu, i također bih vas pozvala da zajedno  s nama kreirate ovaj blog, i obogatite ga rićetama i savjetima naslijeđenim od svojih majki i baka.
Svoje prijedloge, fotografije vaših delicija možete poslati na našu e-mail adresu: radiodux@t-com.me, ili pak putem inboxa naše facebook stranice.