7. emisija ususret CMC festivalu

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 19. svibnja 2016. - 12:50
Autor: 

Sa zajedničkih frekfencija Dux radija i Skala radija emitirana je sedma zajednička emisija u susret 8. CMC festivalu Vodicame 2016.

Do sada smo čuli 14 novih pjesama sa ovogodišnjeg festival, a ovog puta predstavili smo vam sljedeće 4 nove pjesme.

I ove godine u Vodicama čeka nas pravi koncertni spektakl na kojem će čak 31 izvođač predstaviti svoje najnovije pjesme.

Ivica Bago predstavio je novi singl "Tuđa žena" koji će izvesti na CMC festivalu u Vodicama. Autor pjesme je već provjereni suradnik Tomislav Bačurin, a kao koautorica stihova pojavljuje se Marija Klasiček. Ivici je ovo prvi nastup na CMC festivalu koji godinama priželjkuje, a sada mu se san konačno ostvaruje! U novome singlu popularni pjevač iz Posušja evocira uspomene prema znamenitoj ženi iz prošlosti i svim propuštenim prilikama, a bogata koncertna sezona koja slijedi definitivno neće biti propuštena prilika za promociju nove pjesme. U tijeku je i snimanje spota za pjesmu. Ivica je posljednji je album "Prava ljubav" objavio 2013. godine, u međuvremenu se predstavio i suradnjom s Tomislavom Bralićem u pjesmi "Kuća dalmatinska".

Najdugovječnija dance grupa ET, s novom pjevačicom, 26-ogodišnjom Sarom Elenom, objavila je novi singl "Ako možeš, oprosti" s kojim će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Osječanka je ostavila najbolji dojam na audiciji, a njezin upečatljiv glas i pojava najviše su odgovarali senzibilitetu grupe ET koji tvorac grupe i producent Boytronic očekuje. Nastup na CMC festivalu bit će ujedno i prvi nastup Sare Elene uživo. Autor novog singla je Boytronic, a aranžman potpisuje Inav Coste. ET se uskoro sprema snimiti video spot u režiji Darka Drinovca, a za njegovu atraktivnost zadužen je i jedan od najboljih koreografa Alen Sesartić. Iza grupe ET je 29 uspješnih godina, 9 studijskih albuma te pregršt hitova od prvih "Tek je 12 sati" i "Da ti nisam bila dovoljna" pa do "Prazan stan", "Soba 202" i ostalih.

Jedan od najtraženijih domaćih izvođača Ivan Zak predstavio je novu pjesmu "Sve si moje" koju će izvesti na CMC festivalu u Vodicama. Ivan je autor glazbe i stihova, dok aranžman supotpisuje s Lukom Kovačićem, što čini provjerenu i dobitnu kombinaciju. Novi hit prati i spot zanimljivog scenarija, a nositelji radnje u spotu ovaj su put bila djeca. Okosnica nove pjesme je ljubavna priča odlučnog, modernog muškarca koji ne skriva osjećaje i ne boji se priznati da voli. Radnja spota praćena je dinamičnom glazbom i odličnim aranžmanom. Ivan Zak već je godinama na hrvatskoj sceni i osvaja publiku svakim novim hitom. Iza njega je iznimno uspješna godina ispunjena koncertima i nastupima koje oduševljeni obožavatelji popunjuju do zadnjeg mjesta. Ivanu će ovo biti četvrti nastup na CMC festivalu, dosad je u Vodicama izvodio pjesme "Ilegala", "Usne varane", a prošle je godine nastupio s pjesmom "Jedan u nizu" i održao koncert na Glavnom stageu. Pjesma "Sve si moje" prva je pjesma koju je Zak snimio za izdavačku kuću Hit Records s kojom je nedavno potpisao ugovor.

Novi singl grupe Magazin "Ima dana" još je jedna uspješnica autorskog i bračnog para Vjekoslave i Tončija Huljića koju će Magazin, već tradicionalno, predstaviti na CMC festivalu u Vodicama, 11. lipnja. "CMC festival mi je uz Splitski najdraži festival. S njim kao da mi počne ljeto. Ulice su pune ljudi, turista, sve je nekako puno življe i ljudi su veseliji pa se tako i dogodi da u ovo vrijeme uvijek imamo bržu pjesmu. Jednostavno mi taj ritam odgovara, a i na pozornici mi daje prostora za ples. Kod CMC festivala mi se sviđa to što se pjesme dovoljno rano mogu čuti u eteru pa publika s nama pjeva, a to daje jednu posebnu atmosferu. Ove godine ima dosta izvođača na CMC festivalu pa se već veselim druženju s kolegama", rekla je Andrea. Grupa Magazin nastupila je prvi put na CMC festivalu 2008. godine s pjesmom "Migrena" koju je tada pjevala Ivana Kovač, a potom su uslijedile pjesme "Još se ne bi udala", "Muško bez karaktera", "Parada", "Školovana da preživim" i "Doktore" s pjevačicom Andreom Šušnjarom.

Sa zajedničkih valova Dux radija i Skala radija svakog dana emitiramo sve pjesme do početka festivala.

Kroz festivalske emisije vas vode Valentina Belan i Brane Knezović.

Audio: 
CMC 19.5.2016.