Zagrijava se festivalska atmosfera s novim pjesmama

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. travnja 2015. - 12:16
Autor: 

Nastavljamo druženje ususret ovogodišnjem 7. CMC festivalu u Vodicama.

Radio Dux i Skala radio, kao medijski pokrovitelji, ovoga tjedna realizirali su petu zajedničku emisiju, u kojoj smo vam priopćili nove detalje oko ovogodišnjeg festivala.

Ovoga puta predstavili smo vam nove tri skladbe, bili su to: Učiteljice sa pjesmom “Luda kuća”, Ivan Zak sa pjesmom “Jedan u nizu” i Igor Cukrov “Volio sam cure”.

Kroz emisiju podsjetili smo se i na prošlotjedne pjesme uz zanimljive informacije o izvođačima.

Opća Opasnost drugu će godinu zaredom nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Jedan od najboljih rock bendova u Hrvatskoj prošle je godine na festivalu predstavio novi album "Roker... to sam ja", održao koncert, te u revijalnom dijelu izveo pjesmu "Stranci", a ove će godine u Vodicama izvesti pjesmu "Za svaku tvoju suzu" autora Marija Vestića.

Režiju i scenarij za spot potpisuje Marko Zeljković, a radi se o dirljivoj priči u kojoj glume Tomislav Bundić, Doris Pinčić - Rogoznica i Danica Brnjić. Spot je u sedam dana na YouTube-u pogledan preko 60 tisuća puta, a pjesma je ovaj tjedan novi ulaz na 12. mjestu ljestvice HR Top 40.

Sve popularnija pjevačica Lidija Bačić ove će godine nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, a predstavit će se s pjesmom "100% možda". Pjevačica je komentirala svoj najnoviji singl: "Nakon uspješnice Kaktus, odlučila sam snimiti i iznenaditi publiku s nešto malo drugačijim ritmom. Ovaj put se radi o pjesmi za klubove u produkciji najjačeg tima u Hrvatskoj: Boris Đurđević - Branimir Mihaljević, koji su se po prvi put spojili i zajedno radili na pjesmi. Tekst potpisuje Fayo, a glazbu Mihaljević. Jako sam zadovoljna kako pjesma zvuči, mene su tekst i glazba osvojili na prvu, tako da se nadam da će i mnoge druge osvojiti kao što je mene. Za moju publiku koja je jako nestrpljiva, premijerno novi spot, voli vas vaša Lidija", rekla je.

Popularni "tamburaši u starkama", Mejaši, prvi će puta nastupiti na CMC festivalu u Vodicama i predstaviti pjesmu "Kako da te zaboravim". Singl i spot su objavili sredinom ožujka, a na pjesmi je radio stalni autorski tim Mejaša koji čine: Denis Dumančić - glazba i aranžman, Fajo - tekst i Branimir Mihaljević - aranžman i produkcija.

Pjesmu je komentirao i Nikola Bosilj iz Mejaša: "Nakon nekoliko veselih pjesama brzog tempa, odlučili smo se na jednu sporiju, ljubavnu baladu. Mislim da će se pjesma brzo uvući pod kožu našim brojnim fanovima, ali i onima koji će to tek postati". Redatelj spota je Filip Dizdar.

Na zajedničkim frekvencijama Radio Duxa i Skala radija i narednog tjedna (u četvrtak od 11 sati, s reprizom popodne) poslušajte nove pjesme i informacije u susret 7. CMC festivalu u Vodicama.