Blagdan sv. Eustahija u Dobroti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. - 10:52
Autor: 

Blagdan sv. Eustahija proslavljen je jučer u istoimenoj crkvi.  Misu je predvodio don Dražen Kraljić, koji je govorio o životu Sv. Eustahija, kao i o kršćanstvu i mučeništvu: „Oduvijek je bilo progona onih koji su vjerovali u Krista, ali možemo s pravom reći da su prva tri stoljeća kršćanstva na poseban način obilježena progonima. U tim stoljećima svoj su život izgubili mnogi muškarci i žene, mladići i djevojke,  pa djeca, a u tom velikom broju nalazi se  svetac kojeg danas slavimo i kome je ova crkva posvećena -  a to je sveti Eustahije“.

Don Dražen nas je zapitao što to može biti u ljudskoj prirodi i potrebi za uništenjem druge osobe te da je odgovoriti  na to pitanje jako teško. Ali, jedini ispravan odgovor  je vjera u Isusa Krista. Don Dražen se osvrnuo na oblike današnjeg progona i činjenicu koja se ne mijena - da nam jedino vjera može  biti utočište.

„Ne smijemo se nikada obeshrabriti niti pokleknuti , jer znamo da je Gospodin na našoj strani i da će on na kraju izvojevati pobjedu nad zlom i grijehom. Dok do tog odlučnog trenutka ne dođe, preporučimo se u moćni zagovor Sv. Eustahija da nam pomogne ostati vjernima Kristu do kraja, pa makar to značilo i pod cijenu vlastitoga života“ – rekao je don Dražen te na  kraju svete mise  istakao: "Ne znamo što nam budućnost donosi, ali živimo svaki dan spremni za Kristov dolazak“.