Bogat program 48. Praznika mimoze

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. studenog 2016. - 9:39
Autor: 

Program za 48. Praznik mimoze u Herceg Novom predstavio je jučer na press konferenciji direktor Javne ustanove kulture “Herceg Fest” Stevan Koprivica.

Otvaranje slijedi već 3. veljače, u petak uveče, velikom karnevalskom povorkom i koncertom Tonija Cetinskog.

Za naredni dan, 4. veljače, zakazana je fešta od mimoze, ribe i vina u mjestima duž rivijere, a uveče prvi maskenbal u Institutu “Dr. Simo Milošević” na kojem će nastupiti Jelena Rozga i klapa Stari kapetan.

Dani Beograda organizuju se u suradnji s Turističkom organizacijom tog grada 6, 7. i 8. veljače, a Dani Francuske 13, 14. i 15. veljače u dogovoru s fransuskim Veleposlanstvom u Crnoj Gori.

Novina je da će dio Praznika biti i atraktivna, tipično mediteranska igra – picigin. Dan picigina planiran je 9. veljače, na plaži na staroj Banji u Igalu. Igalo će toga dana biti i lokacija za manifestaciju Otvorena ulica.

Natjecanje za najljepši cvijetni aranžman održaće se u hotelu „Vojvodina“ 10. veljače. Istog dana će od parka Boke do glavnog gradskog trga proći dječija cvijetna povorka.

Dan kasnije, 11. veljače, zakazana je fešta na Škveru, uz glazbu, ribu i vino. Uvečer slijedi maskenbal u nekom od novskih hotela, sa Boka bendom, Ansamblom Toć i Mjesnom muzikom Đenovići.

Petak, 17. veljača, rezerviran je za dječiji maskenbal u Institutu. Istog dana, u večernjim satima, Otvorena ulica u Herceg Novom – na tri punkta od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića nastupit će domaći bendovi.

Treći maskenbal će se održati 18. veljače u Institutu, a za muziku će se pobrinuti Danijela Martinović.

Suđenje karnevalu zakazano je za 19. veljače, nakon ćega će na Trgu nastupiti Željko Samardžić.

Festival će u svom 48. izdanju trajati i četvrtu nedelju, kada će se u Institutu Igalo održati gastro-događaji: Riblja večera i Lovačka večera.