Bokeška noć sutra

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. kolovoza 2016. - 13:03
Autor: 

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, bit će održana u subotu, 20. kolovoza 2016., s početkom u 21 sat.

Selekcijom stručno – tehničke komisije,  kriterije zadatih uvjeta ispunile su 45 barke,  koje će svoj defile izvesti u akvatoriju kotorskog zaljeva.

Zajedno s jedrilicama Jedriličarskog kluba  „Lahor“  barke će se  predstaviti u tri kruga.

Tijekom trećeg đira, stručni žiri će proglasiti najbolje kreacije.

Fond nagrada je 4.000,00 eura.

Nagrada za prvu barku iznosi 1.500,00, za drugu 1.000,00  za  treću 500,00 eura, a preostalih  1.000,00 eura planirano je za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na Rivi, na glavnom gradskom parkingu, koncertom popularnog pjevača PETRA GRAŠA.

 

Organizator je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a suorganizator lokalna Turistička organizacija. Pokrovitelj je Općina Kotor. Bokeljku noć su pomogli Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma  Crne Gore.


"S obzirom da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a u cilju smanjenje gužvi apelujemo na vozače da vozila parkiraju do 20 sati.
Takođe, skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u akvatorijumu, jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke."