Božićni koncert u Baru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. prosinca 2016. - 20:41
Autor: 

U prepunoj dvorani konkatedrale sv. Petra u Baru je u petak, 23. prosinca, održan tradicionalni, sada već 17. Božićni koncert. Uz pokroviteljstvo Općine  Bar, organizatori ovogodišnjeg koncerta su bili NVO "Zupci production", Udruženje građana "Šestani", Hrvatsko kulturno društvo "Sv.Jeronim" i Župa Bar. Ovogodišnji koncert su značajnim donacijama podržali Općina Bar, Hrvatska građanska inicijativa - Tivat, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore - Kotor, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore - Tivat, te niz pojedinačnih donatora, članova tri spomenute NVO. Među preko 250 gostiju bili su i: msgr. Rok Đonlešaj, nadbiskup barski, dr. Zoran Srzentić, predsjednik Općine  Bar sasuradnicima, Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Dijana Milošević, članica HNV-a, don Robert Tonsati iz Kotorske biskupije, uvaženi predstavnici Pravoslavne crkve i Islamske zajednice, svećenstvo i časne sestre Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije, predstavnici NVO sektora, kulture, medija.

Nakon 16 godina, u Baru je ponovno nastupio poznati Katedralni zbor Svetog Tripuna iz Kotora koji vodi sjajna, mlada i energična profesorica Andrea Orlando - Tripović. Ovaj zbor se barskoj publici predstavio zahtjevnim božićnim programom u kojem su bili tradicionalni božićni napjevi iz naših krajeva, ali i planetarni božićni "evergreeni" na latinskom i našem jeziku. Pored pjevača iz Boke, nastupili su i sjajni mladi učenici Srednje glazbene  škole u Tivtu, ojačani i glasovima nekoliko časnih sestara i vjernika iz Bara. Publika je gromkim pljeskom više puta nagradila sjajne izvođače, a tradicionalno, uz ovacije, koncert je završen neslužbenom božićnom himnom "U se vrijeme godišta",  kada su svi nazočni bili na nogama, a mnogi od njih pjevali zajedno s izvođačima.

Nakon koncerta, organizatori su u predivnom ambijentu kafe bara "Pascucci" organizirali prigodan koktel i zakusku za goste iz Kotora i druge cijenjene uzvanike.