Božićnom priredbom počela blagdanska čarolija

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. prosinca 2018. - 10:31
Autor: 

Božićna priredba učenika hrvatske nastave  iz Kotora i Tivta, kao i Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ iz Kotora  održana je sinoć u Kinu „Boka“ u Kotoru. Na početku večeri nazočne je pozdravila profesorica Brankica Vrbat, koja se potrudila da osjetimo pravi blagdanski ugođaj. Profesorica Vrbat je izrazila zahvalnost roditeljima, kao i zajednici, koja potporom hrvatskoj nastavi daje vjetar u leđa i motivira najmlađe da se educiraju i rade na sebi onako kako je to i najbolje – učeći kulturu, jezik, običaje i sve ono što može samo obogatiti njihovu osobnost. Ne možemo, a ne istači,  da se uskoro bliži 15 godina otkad hrvatska nastava traje te da je to zaista jedan lijepi broj, koji dovoljno govori o trudu i radu svih koji direktno ili indirektno utječu  na samu nastavu.

 Posjetitelji su uživali u izvedbama najmlađih, koji su svoje talente pokazali glumom, recitacijom  i  pjesmom, na jedan simpatičan i duhovit način – onako kako to djeca najbolje i umiju.

Ono što djeca najviše vole su naravno slatkiši, a ove godine se za to pobrinuo Ledo, donirajući bogate paketiće, dok je dvoranu  ustupio Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

 Vrijeme blagdana je prilika da se svi zapitamo još jednom o pravim životnim vrijednostima te je samim tim sinoćnja  priredba jedan lijepi uvod u nadolazeće blagdane. Od iznimne je važnosti podupirati projekte koji su hvalevrijedni, a hrvatska nastava svojim djelovanjem to dokazuje iz godine u godinu.

Pored brojnih posjetitelja priredbi je   nazočio  i konzul gerant Generalnog konzulata u Kotoru Marijan Klasić, kao i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.